L’IES Ricardo Marín de Xest assegura la presencialitat per al pròxim curs

Post també disponible en: Castellano

Dimarts passat, 6 de juliol, va tindre lloc una reunió ordinària del consell escolar municipal en la qual, entre altres temes, es va informar que està assegurada la presencialitat en l’IES Ricardo Marín per al pròxim curs, desdoblegant grups i en horari de matins. Així ho va comunicar la directora del centre, Pilar Rodríguez, qui va agrair la intervenció de l’inspector, Juan Carlos Castaño, així com la col·laboració de la regidoria d’Educació, en la realització de totes les gestions necessàries per a aconseguir-lo.

A més, com és habitual en finalitzar cada curs escolar, en la reunió es va realitzar una valoració de totes les activitats realitzades per l’Ajuntament al costat dels centres educatius. “El consell va valorar positivament totes les activitats i va determinar que, de cara al pròxim curs, es realitzaran les que no han pogut dur-se a terme a causa de la pandèmia, com el carnestoltes, el mercat ambulant solidari o la celebració del Dia del Llibre i de les jornades intergeneracionals, sempre que la situació sanitària ho permeta; atés que la voluntat dels centres és poder realitzar-les totes”, ha apuntat la regidora d’Educació, Mª Ángeles Llorente. 

Entre les activitats que sí han pogut executar-se figuren les obres de teatre en valencià i anglés per a escolars, les jornades d’animació a la lectura o els tallers i xarrades de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (*UPCCA). Altres propostes oferides per l’Ajuntament, com el projecte El Gran Joc dels Escacs o els programes d’orientació a l’estudi i d’educació afectiu-sexual, en col·laboració amb la Fundació cajacheste, també van ser sol·licitades i desenvolupades per alguns dels centres. A més, l’IES Ricardo Marín va participar un any més en el projecte d’innovació educativa La Fira Aèria, promogut per l’empresa El Caleidoscopio, i el CEIP Francisco Giner dels Rius ha implementat un projecte de podcast sobre memòria històrica, tots dos finançats per la regidoria d’Educació. 

D’altra banda, el consell també va aprovar els dies festius escolars del pròxim curs, a proposta dels centres educatius, fixant-los el 18 d’octubre i el 7 de desembre de 2021, i el 18 de març de 2022.

Finalment, totes les persones que integren el consell escolar municipal van retre homenatge a Esther Martínez Zahonero, la directora del CEIP Francisco Giner dels Rius, que deixa el seu càrrec en la direcció després de 14 anys de dedicació. La regidora va expressar unes paraules d’agraïment en nom de tot el consell, posant en valor la constància i el bon fer de Martínez, així com la seua activa col·laboració en el consell escolar municipal. “Dirigir un centre no és tasca fàcil, requereix de molt de temps i dedicació i abasta gran diversitat de funcions pedagògiques, administratives i socials que poques persones estan disposades a assumir. Esther ha dirigit el *CEIP Francisco Giner dels Rius amb determinació i encert i pot estar molt orgullosa del seu treball”, manifestava Llorente.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*