L’Oficina Pangea d’Utiel celebra jornades de sensibilització sobre Diversitat en centres educatius

ornada sensiblizacion diversidad cultural Pangea en CP Canónigo Muñoz Utiel.
ornada sensiblizacion diversidad cultural Pangea en CP Canónigo Muñoz Utiel.

Post també disponible en: Castellano

ornada sensiblizacion diversidad cultural Pangea en CP Canónigo Muñoz Utiel.
Jornada Sensibilització diversitat cultural Pangea en CP Canonge Muñoz Utiel.

Dimarts passat, alumnes de primària del CP Canonge Muñoz participaven amb una activitat didàctica amb un conte com a fil conductor

L’Oficina Pangea (Oficina d’Atenció a Persones Migrades) dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Utiel, ha elaborat un programa de sensibilització sobre la immigració i per a la convivència intercultural, enfocat als centres educatius del municipi d’Utiel per al curs 2018/2019 .

El C.P. Canonge Muñoz es va unir a la proposta elaborada per l’Oficina Pangea i dimarts passat, 22 de gener, els alumnes de 1r i 2n de primària van participar en el segon taller del programa a través de l’activitat didàctica basada en el conte “Per quatre esquinitas de res “. La jornada va ser tot un èxit entre l’alumnat i també va incloure una part pràctica amb dinàmica de coaching per divulgar actituds de tolerància i solidaritat.

En concret l’activitat es va dur a terme en col·laboració amb la Fundació de Pagesos Solidaris amb l’objectiu d’aproximar la migració a l’alumnat de les escoles de zones rurals i explicar la multiculturalitat com una oportunitat per intercanviar experiències, coneixements i valors.

El primer taller es duia a terme en el mateix centre educatiu amb l’activitat “Històries de vida” sobre experiències migratòries dirigides a alumnes de 3r i 4t de primària.

Des de l’Oficina Pangea l’Ajuntament d’Utiel es planteja com a objectiu fonamental implementar una educació en valors des de petits que afavoreixi el respecte a la diversitat en una societat multicultural on no tinguin cabuda la discriminació ni el racisme.

Un programa de sensibilització que continuarà desenvolupant-se durant els propers mesos en centres escolars d’Utiel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*