L’Orquestra Filharmònica de la Fundació Ciutat de Requena celebra el I concurs “Mestre Collado” de direcció d’orquestra

Los y las cursillistas se enfrentaron a un complicado programa con la I Sinfonía en Re M de Mahler, 'Titán'
Los y las cursillistas se enfrentaron a un complicado programa con la I Sinfonía en Re M de Mahler, 'Titán'

Post també disponible en: Castellano

Los y las cursillistas se enfrentaron a un complicado programa con la I Sinfonía en Re M de Mahler, 'Titán'
Els i les cursetistes es van enfrontar a un complicat programa amb la I Simfonia en Re M de Mahler, ‘Titan’

L’Orquestra Filharmònica de la Fundació Ciutat de Requena va celebrar el seu primer concurs de direcció d’orquestra ‘Mestre Collado’, en què, després d’una intensa deliberació del jurat, es va lliurar el premi ex aequo a l’alacantí Pere Grau Caselles i al castellonenc Daniel Ibáñez Barreda .

El concurs, emmarcat dins del X curs de direcció d’orquestra ‘Ciutat de Requena’, celebrat del 22 al 26 de juliol, es va caracteritzar per l’alt nivell dels i les cursetistes participants, qui durant la setmana es van enfrontar a la complicada I Simfonia en Re M de Gustav Mahler, ‘Titan’.

El director de l’agrupació i mestre del curs, Francisco Melero, es va mostrar molt satisfet “de la feina que músics i directors han realitzat durant aquesta setmana, en què hem pogut veure com, classe després de classe i assaig rere assaig, han anat superant-se i solucionant les dificultats a què s’enfrontaven. No només cal donar-li l’enhorabona als dos guanyadors, sinó a tots i cada un dels 9 participants d’aquest any “.

“Amb un curs que en el seu desè aniversari ja podem avalar com madur i consolidat, hem volgut aportar un valor afegit amb el concurs ‘Mestre Collado’. Estic convençut que després d’aquesta primera edició, l’estiu que ens espera un altre salt qualitatiu que no deixarà a ningú indiferent “, ha assegurat Melero.

El titular de la Filharmònica també va tenir paraules d’agraïment per a la família del seu mentor i reconegut director valencià, José María Cervera Collado, en honor del qual s’ha batejat el curs. “Ha estat molt emotiu poder brindar aquest petit homenatge i poder comptar per a això, des del primer moment, amb el suport de la seva esposa”.

De la mateixa manera, el mestre Melero va agrair a la Fundació Ciutat de Requena “la seva aposta per la nostra jove orquestra i per aquest curs, en el qual han subvencionat a tots els cursetistes en un 50%. És meravellós que hi hagi una Fundació que treballa i es implica tant per la música i la cultura de la seva terra “.

La Filharmònica i Sole Giménez

L’Orquestra Filharmònica de la Fundació Ciutat de Requena compartirà escenari amb la cantant Soledad Giménez en el concert simfònic “Dones de música”, que tindrà lloc el 23 d’agost a les 23 hores en l’incomparable marc que ofereix el Pati d’Armes de Requena.

Les entrades ja es poden adquirir de manera online a www.entradasonline.es i de manera presencial a Monos Comunicació Requena, situat a la plaça d’Espanya, nº 9 sota, a més del dia del concert, a taquilla.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*