Manises aconsella que la tornada a l’esport es faça en format “desescalada”

Tras el parón de la práctica deportiva en muchos deportistas, Manises recomienda no superar el 25% de la actividad cuando se retome

Post també disponible en: Castellano

Després de l’sedentarisme causat pel confinament, molts han reprès la pràctica habitual de l’esport sense tenir en compte les conseqüències que això pot causar després de tant de temps sense practicar-lo. Per evitar que aquestes conseqüències siguin negatives, el Departament de Salut de Manises recomana que la tornada a l’exercici sigui de manera desescalada i prudent i que no excedeixi, en cap cas, el 25% de l’activitat habitual durant les primeres setmanes.

A més de que la tornada a la pràctica d’exercici físic es faci de manera prudent i gradual, és important que es continuïn seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries com la distància social i la correcta desinfecció dels luagres tancats com la maquinària en gimnasos. Per garantir una pràctica d’esport amb la màxima seguretat i mantenir la distància de recomanada en els esports d’equip i en els espais públics on practiqui l’exercici. Per a això, “es recomana que es dugui a terme durant les primeres hores del dia evitant així fer esport a les tardes on es poden evitar amb més facilitat les altes temperatures i les aglomeracions”, recomana el Dr. Salvador Pendón de l’Àrea d’Urgències de l’Hospital de Manises.

“Iniciar la nostra desescalada esportiva fent el 25% de l’esport habitual durant les primeres setmanes, fora de les hores centrals del dia i aprovisionats d’aigua per evitar els cops de calor o la deshidratació en aquests moments de l’any és el recomanable. En cas de patir patologies cardiovasculars, respiratòries o de qualsevol altre tipus s’ha de consultar amb el metge de família per rebre un assessorament més personalitzat “, afirma el Dr. Penó.

L’esport més freqüentat en aquests moments és el running, un esport d’alts requeriments energètics i que necessita, més si és possible, d’un inici esglaonat i prudent. No és recomanable reiniciar l’activitat de carrera a el cent per cent, sinó un inici progressiu, en sessions curtes on s’alternin la cursa a baix ritme amb la marxa ràpida o fins i tot el passeig. A més, el sedentarisme dels últims mesos unit a les transgressions en la dieta pot portar a descompensar patologies com són la diabetis o la hipertensió arterial. “En aquests casos, l’exercici pot ajudar a controlar el pes, així com a controlar els nivells de glucosa, xifres tensionals i colesterol, prevenint l’aparició d’esdeveniments cardiovasculars. “Durant l’exercici físic tendim a perdre una important quantitat d’aigua corporal i sals minerals que haurem d’anar reposant amb petites dosis d’aigua i, en el cas d’esports d’alta intensitat, es recomana a més el consum de begudes isotòniques, fruits secs o fruita “, conclou el Dr. Salvador Pendón.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*