Manises rep l’acreditació QH + 2 que reconeix l’excel·lència en qualitat assistencial

Manises recibe la acreditación QH+2 que reconoce la excelencia en calidad asistencial.
Manises recibe la acreditación QH+2 que reconoce la excelencia en calidad asistencial.

Post també disponible en: Castellano

Manises recibe la acreditación QH+2 que reconoce la excelencia en calidad asistencial.
Manises rep l’acreditació QH + 2 que reconeix l’excel·lència en qualitat assistencial.

Aquest segell suposa un reconeixement a la implantació d’un sistema de qualitat progressiu i continuat en el temps en benefici dels pacients

Aquesta certificació està avalada per l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS)

L’Hospital de Manises és el centre hospitalari valencià amb més àrees certificades

L’Hospital de Manises ha rebut aquest matí l’acreditació QH + 2 (Quality Healthcare) que concedeix l’Institut per al Desenvolupament i Integració de la Sanitat (IDIS) a les organitzacions sanitàries públiques i privades que aposten per la qualitat en la seva millora contínua d’una forma progressiva i continuada en el temps en benefici de la seguretat del pacient i la consecució dels millors resultats de salut.

El gerent de l’Hospital de Manises, Ricardo Trujillo, ha destacat que “l’aposta de cada un dels professionals del centre hospitalari per una millora contínua en el seu dia a dia que ens permeti seguir oferint l’excel·lència assistencial als nostres pacients”. L’Acreditació QH és un sistema pioner i innovador que reconeix l’Excel·lència en Qualitat Assistencial a organització sanitàries públiques i privades que entenen la qualitat com una cultura de millora contínua i que s’esforcen a implantar un sistema de qualitat progressiu i continuat en el temps. Per obtenir aquest reconeixement, l’Hospital de Manises ha superat un exigent procés d’avaluació i complir amb tots els atributs que contemplen les màximes garanties de les certificacions de qualitat.

Per a Manuel Vilches, director general de la Fundació IDIS, “sense qualitat no hi ha compromís i sense compromís no hi ha confiança ni credibilitat per part dels ciutadans. Per això és un orgull reconèixer l’esforç que realitzen tots els professionals que treballen en aquest centre no només a través de la millora contínua dels processos i procediments instaurats, sinó també pel que fa als resultats de salut obtinguts “.

Reconeixements i certificacions

En l’àmbit de la gestió, l’Hospital de Manises és el centre sanitari públic amb més àrees acreditades per diferents normes de qualitat segons el Registre Autonòmic de Certificacions en Qualitat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Així, a més de l’acreditació QH + 2 que atorga IDIS, el centre compta amb la distinció EFQM 500 +, la màxima distinció que concedeix el Club Excel·lència en Gestió (CEG) i el model d’internacional de gestió de la qualitat més reconegut i estès a Europa. També, és l’únic departament que compta amb tots els seus centres de salut certificats amb el segell ISO 9001 i 14001, a més de la totalitat d’activitats assistencials i no assistencials per a la prestació de serveis mèdic-sanitaris de l’Hospital segons aquestes normes ISO. Així mateix, disposa del certificat de sensar com Hospital Segur.

L’activitat del Departament de Salut de Manises també ha estat reconeguda com a finalistes en els premis Best in Class (BIC) 2018, que atorga Gaceta Mèdica i la Universitat Rei Joan Carles, en la categoria de Millor Hospital i en el servei de Ginecologia.

El centre hospitalari també compta amb diversos segells de qualitat mediambiental, accessibilitat i gestió energètica. En concret, l’Hospital té la Certificació del sistema de gestió mediambiental ISO 14001, Petjada de carboni ISO 14.604, la certificació ISO 50001 en sistema de gestió energètic i està adherit a la Xarxa Global d’Hospitals Verds i Saludables.

L’Hospital de Manises també ha rebut, entre altres guardons, el premi Empresa Saludable 2017 en la categoria de Healthy Mind que organitza l’Observatori RH i el premi Preveure 2017 que concedeix el Consell General de Relacions Industrials i Ciències del Treball per la trajectòria i bon fer en la prevenció de riscos laborals. A més, cal destacar que l’Hospital ha participat en el llibre “Organitzacions Saludables: Deu casos d’èxit”, ha rebut el premi nacional “Hospital Optimista” patrocinat per la fundació Atres Mitjana.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*