Marzà: ‘Teníem un compromís ferm amb la comunitat educativa del CEIP Severí Torres i el pròxim curs tot l’alumnat estrenarà la nova escola’

Post també disponible en: Castellano

El CEIP Severí Torres de Castelló, a la Ribera, s’ha construït amb una inversió de vora 4,6 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació 
La Conselleria ja ha adjudicat vora 50 milions d’euros per a millores d’infraestructures escolars a la comarca de la Ribera mitjançant el pla ‘Edificant’

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat per l’alcalde de Castelló, a la Ribera Alta, Òscar Noguera; la corporació municipal; l’AMPA; la direcció del centre educatiu; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, i el director territorial de la Conselleria a València, Santiago Estañan, ha recepcionat la finalització de les obres del CEIP Severí Torres de la localitat de la Ribera. 

Educació de la Generalitat ha invertit vora 4,6 milions d’euros en la construcció d’aquest nou centre educatiu i el pròxim 7 de setembre, quan arranque el nou curs 2020-2021, tot l’alumnat del CEIP Severí Torres estrenarà les noves instal·lacions. 

Segons el conseller, “era molt important per a nosaltres que la comunitat educativa del CEIP Severí Torres es poguera organitzar amb un bon marge de temps per a traslladar el material necessari a les aules i tindre-ho tot a punt per al pròxim curs. Per això hui hem recepcionat les obres i el nou centre educatiu ja és del poble, de tots els xiquets i xiquetes del Severí Torres, que iniciaran el pròxim curs en aquestes instal·lacions que tant es mereixen”. 

El nou Severí Torres compta amb 8 unitats d’Infantil, 15 de Primària, menjador amb cuina, gimnàs, biblioteca, aula d’Informàtica i de Música, un taller polivalent, dues sales d’usos múltiples i cinc aules per a reforç educatiu. 

Aquesta configuració, amb un total de 525 places escolars, garanteix les necessitats d’escolarització futures del poble, ja que duplica la capacitat que tenien les antigues instal·lacions. 

Els espais exteriors de l’escola sumen vora 6.800 m² que engloben dos patis diferenciats, un per a Infantil i un per a Primària, a més de dues pistes esportives, un hort escolar, zones enjardinades i una àrea d’estacionament de vehicles. 

Millores en infraestructures educatives a Castelló

A més del nou CEIP Severí Torres, la Conselleria d’Educació, a través del pla ‘Edificant’, ha delegat en l’Ajuntament de Castelló la millora de les instal·lacions de l’IES Vicente Gandia d’aquest municipi de la Ribera. 

En aquesta actuació Educació de la Generalitat invertirà 1,5 milions d’euros en obres que licitarà i adjudicarà l’Ajuntament, i que permetran millorar l’accessibilitat de l’institut, tant exterior com interior, amb la instal·lació d’un ascensor. 

A més, també se substituiran les fusteries exteriors i els vidres d’aquestes, es renovaran les pistes esportives i la tanca del centre. La intervenció també preveu reformes en el gimnàs i la substitució de la caldera de la calefacció per una altra de més eficient energèticament. 

‘Edificant’ ja suma vora 50 milions a la Ribera

Educació, mitjançant ‘Edificant’, ja ha delegat en 22 ajuntaments de la Ribera la licitació i l’adjudicació d’actuacions de millora, ampliació o nova construcció de 33 centres educatius que sumen una inversió total de prop de 50 milions d’euros a càrrec de la Conselleria. D’aquestes 33 intervencions, 14 ja estan en marxa, i d’aquestes ja se n’han finalitzat 7 o estan executades en més d’un 50 %. 

Mitjançant ‘Edificant’, 27 escoles i instituts de 18 municipis de la Ribera Alta modernitzaran les seues instal·lacions amb una inversió de 37,9 milions d’euros. Entre aquestes intervencions destaquen la construcció del nou CEIP N.º 2 de Turís (6,6 milions d’euros); la construcció de nou del CEE Alberto Tortajada d’Algemesí (4,7 milions d’euros), i la demolició i reposició de nou al mateix solar del CEIP Sanchis Guarner de la Pobla Llarga (4,8 milions d’euros). 

Al mateix temps, també es reformaran i s’ampliaran els instituts de Guadassuar i Montserrat, i s’invertiran en cadascun d’aquests 3 milions d’euros, i també el de Catadau, en què s’invertiran 2,2 milions d’euros. 

A la Ribera Baixa el pla ‘Edificant’ ja té reservats 11,8 milions d’euros per part de la Conselleria per a obres de millora de 5 centres educatius de quatre municipis, i destaquen pel seu volum d’inversió les ampliacions del CEIP El Castell de Corbera (4,7 milions d’euros) i del CEIP Carrasquer de Sueca (4,2 milions d’euros).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*