Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana FASCV 2022: Antonio Martínez Sarmiento

Post també disponible en: Castellano

Fa un any quedava segon, però enguany tornava per a guanyar. Antonio Martínez Sarmiento, amb 32 anys, s’imposa als seus 37 contrincants per a fer-se amb el títol de Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana 2022.
El passat 14 de novembre se celebrava el certamen “Millor Sommelier CV 2022”, organitzat per la Federació de Sommeliers de la Comunitat Valenciana (FASCV). Ho feia de nou a València, en l’incomparable marc de Mediterrània Gastrònoma i en ell es donaven cita sommeliers i professionals del canal Horeca, la majoria valencians. Martínez Sarmiento es feia amb el primer premi i es mostrava content.
El sommelier, com ell mateix apuntava, ja no és un simple tastador de vins, sinó una figura fonamental en l’atenció als comensals. “Som representants del vi i estimem el vi, però hem d’abastar tot”. Els seus coneixements, habilitats i psicologia contribueixen activament al fet que l’experiència gastronòmica dels comensals siga completa.
No en va, en la seua lluita pel guardó, els participants van haver de posar a prova els seus coneixements teòrics i pràctics sobre sommelieria, viticultura i enologia.
La gran final se celebrava en escenari obert generant gran expectació i davant un jurat compost per professionals de reconegut prestigi. Els finalistes van demostrar els seus coneixements en cinc proves diferents: detecció organolèptica de begudes espirituoses amb descripció d’una d’elles en anglés o francés; trobar els 5 errors en una carta de vins internacionals; maridar vins i plats d’un menú difícil amb pressupost ajustat o la decantació d’un negre. Finalment, en la prova de sobretaula, els finalistes havien de suggerir cafés, destil·lats i un cigar al comensal.
El segon classificat va ser Jorge Femenía Femenía, de cellers Aguilar.
El tercer premi va recaure en Sergio Rodríguez Fontanet, de Restaurant el Mediterrani, un guardó que va ser entregat per Sr. Salvador Manjón, president de la DOP Vins de València.
Els participants van voler ressaltar la importància de la formació per a obtindre l’excel·lència. “La formació és súper important i a mi m’agrada millorar i aprendre cada dia” insistia Martínez Sarmiento. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*