Mompó (PP) exigeix ajudes per als habitants dels municipis que no es puguen beneficiar dels abonaments gratuïts de tren

Post també disponible en: Castellano

“Les noves bonificacions de transport de Sánchez obliden a moltíssims municipis que no estan connectats per tren, per exemple, a les comarques d’Utiel-Requena, els Serrans, el Racó d’Ademús o la Vall d’Aiora”, assegura el portaveu popular.

Mompó critica que molts d’aqueixos municipis pateixen, a més, “una gran falta de connectivitat per la supressió de línies ferroviàries per part de l’Estat”.

El portaveu del Partit Popular en la Diputació de València, Vicente Mompó, ha anunciat que el seu grup demanarà que la Diputació exigisca al Govern d’Espanya ajudes per als habitants dels municipis de comarques com Requena-Utiel, El Racó d’Ademús, Els Serrans o la Vall d’Aiora, entre altres, que no estan connectades per ferrocarril i, per tant, no es beneficiaran de la bonificació dels trens Rodalia, Rodalies i Mitjana distància, anunciats per Pedro Sánchez. 

“Una vegada més, Sánchez s’oblida d’aqueixos milions d’espanyols que no viuen en ciutats o municipis amb connexions adequades. En el cas de la província de València, parlem d’habitants de municipis en risc de despoblació que es veuen obligats a agafar el vehicle privat per a desplaçar-se. A totes aqueixes persones de l’Espanya Buidada a la sempre al·ludeix Sánchez, quina solució els dona?” ha criticat Mompó. 

El portaveu popular ha reiterat “la necessitat de serveis i infraestructures per a frenar la despoblació dels municipis d’interior” i ha recordat que el seu grup està lluitant “perquè es restablisquen les connexions de tren eliminades per l’executiu, per exemple el tren Utiel- Conca, l’erradicació del qual ha afectat municipis com Camporrobles, a pedanies d’Utiel i a altres municipis contigus que utilitzaven aquestes estacions per als seus viatges, com Villagordo del Cabriel o Fuenterrobles”. 

“Ens neguem al fet que el Govern vulga fer comarques de primera i de segona”, ha apuntat. “El dèficit d’infraestructures en les zones rurals de la nostra província està llastrant el seu creixement. Existeix una manca de serveis que són imprescindibles i les veïnes i veïns d’aquests municipis no poden seguir així. I ara aquestes desigualtats es veuen encara més accentuades per les bonificacions anunciades per Sánchez”, ha conclòs.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*