Montroi concedix a la Diputació el premi ‘Abelleta d’or’ pel seu suport a la Fira Valenciana de la Mel

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde, Manuel Blanco, i el director de Fivamel, Carles Galletero, visiten la corporació amb motiu del 25 aniversari del certamen. El president Gaspar recollirà el guardó al novembre

La corporació provincial col·labora en l’organització de la fira, en el concurs d’apicultors que se celebrarà una setmana abans en el Veles e Vents i en les activitats del museu apícola de la localitat

La Diputació de València ha sigut guardonada amb el premi ‘Abelleta d’or’ que concedix la comunitat apícola valenciana i que s’entrega a Montroi durant la celebració de la Fira Valenciana de la Mel (Fivamel). Així li ho ha traslladat este dimarts al president Gaspar el director del certamen, Carles Galletero, qui ha visitat la corporació provincial acompanyat per l’alcalde de Montroi, Manuel Blanco.

L’Ajuntament de Montroi i els responsables d’esta fira que va nàixer en 1996, fruit de l’acord entre apicultors i empresaris apícoles de la Vall dels Alcalans, han volgut reconéixer “la implicació i el suport de la Diputació en l’organització i l’impuls del certamen, en les activitats paral·leles i també en el primer museu apícola en la Comunitat, amb el qual col·laboren de manera permanent tant el Patronat de Turisme com el Museu d’Etnologia”.

Ho explica Carles Galletero, que destaca la “gran quantitat de mels valencianes, entre elles la de taronger, la de romer i la multifloral”, però també la “varietat de productes relacionats amb la mel”, cas de pròpolis, gelea reial, pol·len, cera verge i elaboracions artesanes de torrons, caramels, embotits, formatges, vins i misteles, que tenen cabuda en una fira que en novembre complirà un quart de segle.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, rebrà el guardó el 12 de novembre durant l’obertura de Fivamel, un dels certàmens més prestigiosos que se celebren a La Ribera, amb epicentre a la Vall dels Alcalans, on es troben les principals envasadores de mel d’Espanya.

Una setmana abans, l’edifici Veles e Vents de València acollirà el concurs de mels en el qual participaran els millors apicultors, un esdeveniment en el qual també col·laborarà la Diputació de València, que rep un reconeixement que abans van tindre altres institucions i càrrecs públics, així com professionals del sector i organitzacions com Greenpeace que han contribuït a difondre la cultura de la mel i la seua tradició en terres valencianes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*