Mor Manuel Sáez Merino, creador al costat del seu germà Joaquín de la marca Lois

Post també disponible en: Castellano

El 24 d’octubre va morir a València, a l’edat de 98 anys (nascut en 1924), Manuel Sáez Merino. Era el segon fill (Vicente, 1922 i Joaquín, 1928) del matrimoni format per Vicente, Sardinero i María Julia. Es va casar a Bunyol amb Llavor García Ballesteros, amb qui va tindre quatre fills.

En el pla empresarial mereix ser recordat, al costat del seu germà Joaquín, pel seu esperit emprenedor i innovador. Tots dos van ser pioners a Espanya en la fabricació del teixit denim, l’utilitzat per als pantalons vaquers.

Des dels seus començaments en la humil botiga familiar en la seua localitat natal de Millars, va anar al començament de la dècada dels anys 50 del passat segle quan es va iniciar l’enlairament de l’imperi Lois. Amb un teler de segona mà instal·lat en un local llogat comencen a fabricar les seues pròpies teles amb les quals confeccionen en el seu propi taller roba de treball.

D’ací fan el salt a la construcció de la seua primera fàbrica, també a Millars, dedicada (ara sí) a la fabricació de teixit denim. L’any 1962 van eixir al mercat els primers pantalons vaquers amb la marca Lois.

El resultat és conegut per tots: vertiginós creixement del negoci, especialment en les dècades dels anys 70 i 80, arribant a expandir-se la venda d’aquestes peces vaqueres en el mercat europeu, americà i japonés. Amb roba vaquera de la marca Lois es vestien esportistes com el futbolista neerlandés, Johan Cruyff, el tennista suec, Björn Borg, o el pilot de Fórmula 1, James Hunt, i músics com el britànic, Rod Stewart, o els components del grup suec Abba.

Era Manuel, en el pla personal, home d’afable conversa al qual li encantava gaudir de la companyia dels seus paisans i, especialment, dels seus amics de la infància i joventut en les seues curtes visites al seu poble natal, on era feliç compartint amb ells una magnífica paella de gaspatxos o un bon plat d’arròs amb herbes.

La població de Millars fem arribar als seus familiars i afins, el nostre més sincer condol per tan irreparable pèrdua. Manuel i els seus germans sempre van saber portar amb orgull i satisfacció el nom del seu poble natal: Millars. Per aquest motiu la localitat té dedicada a la memòria de Vicente, Manuel i Joaquín la travessia de la carretera CV-580 amb el nom d’Avinguda dels Germans Sáez Merino en reconeixement a la seua immensa labor empresarial i als seus mèrits personals.

Descanse en Pau.

Fidel Pérez Barberá, cronista oficial de Millares.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*