Obert el termini d’inscripció a la 11 edició del Programa de voluntariat ambiental a prevenció d’incendis forestals a Requena-Utiel

Hasta el 12 de agosto en la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.
Hasta el 12 de agosto en la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.

Post també disponible en: Castellano

Hasta el 12 de agosto en la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.
Fins al 12 d’agost a la Mancomunidad de l’Interior Terra del Vi.

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, en col·laboració amb els municipis de la comarca, ultima els preparatius per a començar l’onzena edició del Programa de Voluntariat Ambiental en Prevenció d’Incendis Forestals, subvencionat novament per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament Rural.

El voluntariat es desenvoluparà al llarg del mes d’agost i els seus participants tindran l’oportunitat de realitzar tasques de vigilància i suport als agents forestals per a la prevenció d’incendis forestals en els termes d’Utiel, Sinarcas, Venta del Moro, Villargordo del Cabriel i Requena.

L’activitat també servirà per formar els voluntaris en temes com cartografia i orientació, flora i fauna, primers auxilis, educació ambiental i conscienciació, incendis forestals i tècniques de comunicació. Tot això a través de diversos tallers que tenen com a objectiu conscienciar la població sobre la necessitat de conservar el medi ambient.

El programa de voluntariat ambiental funciona com un servei d’obra social i d’integració, al mateix temps que es perfila com un mitjà de difusió de bones pràctiques ambientals entre la ciutadania, amb campanyes de sensibilització als usuaris que realitzen activitats en paratges naturals del terme supramunicipal de la Mancomunitat.

Com a compensació per les tasques de voluntariat, els participants seran gratificats durant la seva estada en el programa amb esmorzars i dinars gratuïts, material de senderisme (calçat, samarretes i gorres adequats per a les activitats a realitzar) i accés gratuït a les piscines municipals de la demarcació . En acabar el programa, els voluntaris seran obsequiats amb un diploma acreditatiu que reconeixerà la seva tan preuada tasca.

Els interessats a formar part d’aquesta onzena edició del Programa de Voluntariat Ambiental en Prevenció d’Incendis Forestals podran realitzar les inscripcions a la seu de Mancomunidad de l’Interior (carrer Adarve 5 de Utiel) o mitjançant correu electrònic (comunicacion@tierradelvino.es). El termini d’inscripcions conclourà el proper dilluns 12 d’agost.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*