Obres Públiques avança en la culminació de la Ronda Oest de Carlet

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat segueix avançant en l’execució de la Ronda Oest de Carlet i s’ha adjudicat el contracte per a la redacció d’el projecte de construcció d’un nou tram per 120.941,51 euros i un termini de redacció de 16 mesos .

De el conjunt de la Ronda de Carlet ja està en funcionament el tram comprès entre la glorieta d’intersecció amb el tram de la CV-50 provinent de LAlcudia i la glorieta situada a la cruïlla amb la carretera Carlet- Benimodo, incloent el pas superior sobre la línia de FGV.

L’objecte d’el Projecte de Construcció, que ara ha adjudicat la Conselleria a Grusamar Ingienería i Consulting SA, se centra en la continuació de l’traçat anterior mitjançant una alineació recta de 1,8 quilòmetres de longitud que finalitza a la glorieta de l’encreuament amb la CV 50 en direcció Catadau.

La Generalitat ha acabat recentment aquesta última glorieta, així s’ha avançat el futur punt d’entroncament de la Ronda i s’ha solucionat el seriós problema de seguretat viària que suposava l’excés de velocitat de l’trànsit procedent de Catadau quan accedia a l’nucli urbà de Carlet.

A més de les glorietes dels extrems ja executades, el projecte planteja tres glorietes per garantir l’accessibilitat i la permeabilitat de el nou vial.

Increment de la seguretat

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya,

ha recordat que amb la construcció d’aquesta ronda, “la Generalitat dóna resposta a una llarga reivindicació dels veïns i veïnes de Carlet” i ha afegit que “no només solucionarà el problema de trànsit de pas, sinó que permetrà una reordenació dels tràfics urbans, creant nous accessos alternatius que descongestionaran el viari existent “.

Així mateix, ha destacat que l’execució d’aquest Projecte “va a tenir efectes molt significatius sobre la seguretat ferroviària ja que permetrà disminuir molt sensiblement el trànsit en els passos a nivell actualment existents a la població ja que els treballs encarregats contemplen determinades actuacions en aquests passos per millorar la seva seguretat en aquest nou escenari “.

Col·laboració municipal

De la mateixa manera, el conseller ha subratllat que en aquest tram, com en el conjunt de tota la ronda, “s’ha atès les demandes de la corporació municipal per accentuar el caràcter urbà de la via amb la incorporació de jardineria, arbrat i facilitats per vianants i ciclistes “. En aquest sentit, també s’ha plantejat la permeabilitat transversal per millorar la connexió rodada i de vianants tant amb els barris i equipaments situats al marge dret de la ronda com a l’extensa zona agrícola que contorneja el nucli urbà.

Pel que fa a aquest nou tram la secció transversal serà amb una sola calçada de set metres d’ample, sengles separadors enjardinats dotats d’arbrat, carril ciclista de 2,5 metres i una vorera addicional també de 2,5 metres d’amplada. El projecte preveu l’enllumenat de tota la traça mitjançant un sistema d’il·luminació de baix consum.

El Projecte inclou la integració ambiental i urbana de l’tram ja existent mitjançant la implantació d’arbrat i la continuació de carril bici de el nou tram, i la millora de la zona d’estacionament de l’estació de Benimodo, molt usada també pels veïns i veïnes de Carlet així com pels residents de les segones residència de l’entorn.

Ronda Oest de Carlet

El casc urbà de Carlet s’ha desenvolupat al voltant de la travessia de la carretera CV-50, un vial amb una capacitat ambiental i funcional incompatible amb els volums de tràfics que actualment suporta, i que són de l’ordre dels 12.000 vh / dia , tant de vehicles procedents de Catadau que travessen la població amb destinació a LAlcudia, com els propis d’aquesta població.

La presència d’un trànsit tan elevat en un dels eixos principals de la població implica seriosos problemes de qualitat de l’espai urbà, i en particular en relació amb la mobilitat de vianants, la qualitat acústica, el soroll i el deteriorament de l’edificació confrontant.

Com a solució a aquest problema, el pla general contemplava l’execució d’una ronda urbana el projecte ha estat elaborat i aprovat per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat després dels corresponents contactes amb la corporació municipal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*