Plataforma pro hospital comarcal i Irene Gómez (Unides Podem) mantenen una reunió de treball

Irene Gómez se reunió ayer con representantes de la Plataforma Pro Hospital de La Hoya de Buñol-Chiva.
Irene Gómez se reunió ayer con representantes de la Plataforma Pro Hospital de La Hoya de Buñol-Chiva.

Post també disponible en: Castellano

La diputada i portaveu d’Unides Podem de la Comissió de Sanitat en les Corts, Irene Gómez, s’ha reunit amb representants de la Plataforma Pro Hospital de la Foia de Bunyol-Xiva. “A la reunió de treball es van tractar diversos temes, emplenar la Resolució 851 / IX de l’2016 de la Comissió de Sanitat de les Corts en què es recull l’obertura d’un centre integrat model Villena, la situació deficitària de Pediatria a la zona i la proposta d’Hospital de Crònics de mitjana i llarga estada “, tal com han informat des de la plataforma.

“Irene darrere constatar les dades sanitàries aportades i comprovar que l’activitat sanitària de la zona fins i tot és més gran que la que es desenvolupa al centre integrat de Villena va proposar i es va comprometre amb la Plataforma a presentar una proposició no de llei PNL a la Comissió de Sanitat i que segurament es debatria en la sessió de gener. Representants de la Plataforma han agraït i aplaudit aquesta iniciativa perquè es tracta d’omplir la Resolució ja aprovada per unanimitat de tots els grups parlamentaris, això comporta la incorporació de moltes més especialitats i proves diagnòstica que falta de posar, entre elles per exemple, cardiologia, digestiu, neumonología, alergología..y també la dotació dels llits d’observació, tractament i observació. Irene també va mostrar interès per si hi havia per part dels ajuntaments dotació de terrenys o edificacions , confirmant la plataforma que sí que existia, però que si era un inconvenient també es podria fer aprofitant els centres de salut a través de petites reformes com s’ha fet en el centre de salut de Bunyol “.

El president de la Plataforma. Antonio Barrero, va manifestar que l ‘ “empresa privada en resposta a les necessitats de la zona va al·legar disponibilitat de recursos de manera que només va acostar quatre especialitats”, pel que ha volgut recalcar que “la nostra comarca i pobles adjacents és la que més renda per càpita aporta i la que més lluny i difícil té per accedir a la sanitat pública “.

“La portaveu de sanitat a les Corts també va manifestar la seva preocupació i sensibilitat davant la situació de falta de pediatria en horari de les tardes i les nits, és una extensa zona territorial de més de 800 km2 i una mitjana de 30 km fins arribar a l’ hospital més proper, mostrant una gran preocupació per les famílies i les condicions que han de suportar els nens i beus fins a arribar a el pediatre, es prendrà nota en la seva agenda de treball “, com han explicat des de la plataforma.

Finalment sobre la Proposta d’Hospital de Crònics va manifestar que per la “envergadura de el projecte necessita l’aprovació de Consell de Grup Parlamentari però quedant-se sorpresa per l’alt índex de consultes realitzades per la Unitat Hospitalària Domiciliada UHD”.

“Des d’un primer moment la diputada va mostrar un interès i una sensibilitat major a la que esperàvem la Plataforma se sent molt agraïda i satisfeta amb aquesta primera reunió”, han finalitzat des de la plataforma.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*