Protecció Civil i Emergències alerta per pluges i tempestes a la vessant mediterrània durant avui i demà

Una de esas vías es la CV-428 en el acceso a Cortes de Pallás, donde la Corporación e Iberdrola continúan los trabajos de refuerzo de la ladera con la instalación de unas pantallas dinámicas.

Post també disponible en: Castellano

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), alerta per pluges i tempestes a la vessant mediterrània durant avui i demà.

Avui dimecres hi ha previsió de pluges molt intenses (100 litres per m2 en 12 hores) a València i Alacant. També s’esperen pluges fortes en zones d’Andalusia i de la Regió de Múrcia. En aquesta última comunitat hi ha, a més, risc de tempestes.

Demà dijous les pluges d’especial intensitat (100 litres per m2 en 12 hores) s’esperen a Tarragona, Castelló, València i Alacant. Hi ha previsió de pluges fortes en pràcticament tot el vessant mediterrani, així com de tempestes a la Regió de Múrcia.

Recomanacions

Davant pluges intenses

 • Si va conduint, disminueixi la velocitat, extremeu les precaucions i no s’aturi en zones on pugui discórrer gran quantitat d’aigua.
 • Si ha de viatjar, procureu circular preferentment per carreteres principals i autopistes.
 • En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tenir en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns aliens i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.
 • Si comença a ploure de manera torrencial, pensi que hi ha risc d’inundació. No travessi amb el seu vehicle ni a peu, els trams inundats, perquè desconeix el que pot haver sota l’aigua i localitzeu els punts més alts de la zona. No intenti salvar el seu automòbil enmig d’una inundació.
 • Si es troba al camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i turons, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.
 • No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

Davant el risc de tempestes

 • El perill de les tempestes per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, pel que és convenient col·locar-se prop dels edificis per protegir-se. En els habitatges s’aconsella evitar els corrents d’aire. Si va conduint, un vehicle tancat pot ser un bon refugi.
 • Si la tempesta el sorprèn al camp, eviti córrer i romandre en llocs elevats, com els alts dels turons, carenes o divisòries. No es refugiï sota els arbres i allunyeu-vos de filats i objectes metàl·lics.
  Davant el risc d’inundacions
 • Per estar permanentment informat, a través de la ràdio i d’altres mitjans de comunicació, de les prediccions meteorològiques i l’estat de la situació.
 • No condueixi en àrees inundades. Abandoni l’automòbil i busqui un terreny més alt quan es vegi envoltat per un corrent d’aigua.
 • Procureu circular, preferentment, per carreteres principals i autopistes.
 • Procureu allunyar-se de vies i torrents i no tracti de travessar a peu guals inundats o corrents d’aigua.
 • Si ha de desallotjar el seu domicili, traslladi els articles essencials als pisos més alts, tanqui la presa principal d’electricitat i gas i seguiu les instruccions de les autoritats.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*