PSOE Bunyol: “Apostem per millorar i garantir el futur del nostre patrimoni musical” 

Post també disponible en: Castellano

El Partit Socialista de Bunyol s’ha reunit amb els representants de les societats musicals; CIM L’Harmònica i SM L’Artística. 

“Un dels reptes més importants que tenim els Socialistes de Bunyol, és apostar per implementar totes les iniciatives possibles per als nostres joves, entre elles una de les més importants és impulsar l’accés als estudis musicals mitjans i superiors”, segons han manifestat des del PSPV-PSOE de la localitat. 
“Durant els últim anys -per diversos motius- s’està perdent la natural i tradicional renovació de les plantilles de músics de les nostres societats musicals, alguna cosa que en el futur podria ser perjudicial per a les agrupacions musicals tal com les coneixem hui dia, han afegit. 
“Estem convençuts que hem de facilitar als joves la conciliació dels estudis d’Educació Secundària Obligatòria i el batxillerat amb els de grau mig musical que abasten dels 12 a 18 anys. Hem de facilitar que les nostres societats musicals puguen participar en aqueixos estudis oficials impartint les assignatures de banda i orquestra en la mateixa societat. És un contrasentit i a més una càrrega excessiva d’hores lectives que, si els alumnes participen amb regularitat i aprofitament en la banda juvenil, banda simfònica, orquestra, cor o altres conjunts de la seua societat, després hagen de fer un treball igual en les esmentades assignatures en el conservatori”. 
“A causa de l’exigència que suposa compaginar els estudis musicals i generals, molts joves es veuen obligats a renunciar a continuar en les seues agrupacions musicals i optar pels estudis generals. 
L’aposta del Partit Socialista de Bunyol és reeditar de nou el projecte “CORXERA” que va suposar facilitar l’accés a la formació musical a tot l’alumnat per a contribuir a la consecució de l’èxit acadèmic, beneficiant-se així de les millores en les capacitats cognitives socials que es deriven de la pràctica musical”. 
“L’aportació econòmica de l’Ajuntament de Bunyol a les societats musicals és reconeguda i posada en valor, perquè amb ella es genera una certitud pressupostària per a fer front als reptes anuals de les nostres societats. I un dels principals és el d’oferir una formació musical pensada en la futura excel·lència dels nostres músics i facilitar l’accés de tot aquell que vulga a aquesta. Es tracta de crear sinergies que faciliten el dur camí que suposa compaginar els estudis generals amb els musicals”. 
“En data de hui tenim pendent la renovació de Conveni entre l’Ajuntament i les societats musicals, aquest moment suposarà una oportunitat per a la revisió de les contraprestacions per totes les parts, cal abordar aquestes necessitats educatives i de formació, veure noves possibilitats i actualitzacions de la programació anual concertada amb l’ajuntament contemplant la variada oferta que poden oferir les societats musicals i les seues diferents seccions musicals”. 
“Els socialistes també ens comprometem amb la posada en valor dels edificis de totes dues societats. Hem de bolcar-nos per a resoldre tots els aspectes legals que garantisquen el perfecte funcionament de les seues instal·lacions. A més creiem necessari millorar l’entorn urbà d’aquests espais, convertir-los en zona de vianants i embellir-los com a mostra de l’arquitectura social del nostre poble. Volem dur a terme una programació cultural basada en l’aprofitament de l’àmplia oferta que les nostres societats poden oferir i programar una sèrie d’activitats que puguen ser gaudides pel major nombre possible de persones”. 
“Els Socialistes de Bunyol ens comprometem a revisar i renovar en el que fora necessari la ja longeva Biennal de Música. També volem continuar oferint i promocionant el nostre poble i la seua infraestructura musical per a la realització de congressos i esdeveniments musicals internacionals. Finalment, per a seguir amb la idea de situar Bunyol en la primera línia musical mundial, proposarem la celebració periòdica d’un concurs de composició, que en cada edició puga ser per a banda, orquestra, cor o agrupacions cambrístiques. I a més, la celebració d’un concurs d’interpretació, que segons l’edició puga estar dirigit a una mena de formació musical concret”, han finalitzat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*