PSPV-PSOE i EUPV reediten per tercera legislatura consecutiva el seu pacte de govern a Xest amb el socialista José Morell en l’alcaldia

Post també disponible en: Castellano

El Partit Socialista i EUPV-Endavant han subscrit aquest dissabte de nou un acord de govern per als pròxims quatre anys, en virtut del qual el socialista José Morell seguirà al capdavant de l’alcaldia i el cap de llista d’EUPV-Endavant, María Ángeles Llorente, ostentarà la primera tinença d’alcaldia. 

Després dels resultats dels passats comicis municipals, el candidat a la reelecció pel Partit Socialista, José Morell, ja va ressaltar per a tucomarca.com que la seua formació haja “mantingut els mateixos regidors de les passades eleccions. Ens hem mantingut enfront de l’ona blava que s’ha produït en aquestes eleccions”, va subratllar José Morell en el seu moment, qui també va posar l’accent que la governabilitat del municipi quedava “a costa d’un pacte entre les dues formacions progressistes de la localitat com actualment mantenim, per a continuar impulsant polítiques de progrés per a tots els veïns i veïnes de Xest”. Un pacte que s’ha materialitzat aquest dissabte.

“El pacte de governabilitat contempla una llarga llista d’acords programàtics, inversions i repartiment de competències que garanteixen l’estabilitat necessària perquè l’Ajuntament de Xest continue implementant polítiques de progrés, solidaritat i creixement”, tal com han destacat a més fonts del PSPV-PSOE local.

“Tant José Morell, que continuarà com a alcalde de Xest, com Mª Ángeles Llorente, que continuarà sent la primera tinenta d’alcalde, han expressat la seua satisfacció i compromís amb aquest acord, que estableix les bases per a una legislatura que confien continue oferint a les i els xestanos i xestanas els serveis i polítiques que permeten millorar la seua qualitat de vida”, han afegit des del PSPV-PSOE.

Per part seua, des d’EUPV-Endavant, la seua cap de llista, María Ángeles Llorente, també va destacar després dels resultats electorals el que la seua formació “haja conservat el mateix nombre de regidors així com similars xifres de vot respecte a les comicis de 2019” i va anunciar l’inici del procés de diàleg que ara ha fructificat. Una continuïtat del del pacte que María Ángeles Llorente ha basat en la “responsabilitat, responsabilitat i la responsabilitat”; així com en el “programa, programa, programa”. Ja que el cap de llista d’EU-Endavant ha qualificat el pacte aconseguit per totes dues formacions com un “acord programàtic i bàsicament d’esquerres”.

Segons ha destacat María Ángeles Llorente, “el nostre interés sempre ha sigut el de realitzar un acord programàtic d’inversions, de personal i del funcionament que fa falta per al repartiment del treball”. Un treball que a més la líder d’EUPV-Endavant en la localitat ha remarcat que en la seua formació “s’incrementarà aquesta legislatura atés que assumim dues competències més: Hisenda i Manteniment que se sumen ara a les de Cultura, Educació, Sanitat, Serveis Socials, Parcs i Jardins, Medi Ambient i Protecció animal que ja portàvem”.

L’extens acord programàtic al qual ha tingut accés tucomarca.com s’estén per espai de tretze àrees que van des de la Sanitat a l’Educació o la Cultura, passant per l’Urbanisme, el Desenvolupament Econòmic, el Medi Ambient, els Serveis Socials, l’Esport, les Festes, la Integritat i la Seguretat. Encara que també aborda objectius per a ser desenvolupats en aquesta legislatura en àrees com l’Adolescència i la Joventut, la Igualtat en la Diversitat, les Persones Majors o el Bon Govern. 

A aquesta extensa relació d’inversions, projectes i serveis a desenvolupar durant els pròxims quatre anys, se suma en l’acord tota una sèrie d’indicacions per a la seua correcta execució en àmbits com el del personal municipal, la coordinació per a la seua correcta execució o la comunicació externa a la ciutadania. 

Finalment, el repartiment de competències entre els edils queda de la següent manera: José Morell Roser, a més de l’alcaldia, tindrà sota el seu càrrec Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Fons Europeus. María Ángeles Llorente ocuparà la primera tinença d’alcaldia i administrarà Hisenda, Cultura, Educació, Sanitat i Serveis Socials. La segona tinenta d’alcalde serà Brenda Martínez Corrales (PSPV-PSOE) al càrrec del qual estaran les àrees de Turisme, Comerç, Oficina d’atenció al ciutadà i TICS i Igualtat i diversitat LGTBIQA+. La tercera tinenta alcalde serà Rosa Zanón Ferrando (PSPV-PSOE) que s’ocuparà de Personal, Serveis interns, Participació ciutadana i Transparència. El quart tinent d’alcalde serà David Pujals Picher (EU-Endavant) que gestionarà Parcs i Jardins, Medi Ambient, Protecció animal i Manteniment. El cinqué tinent d’alcalde serà Adrián Tarín Gallardos (PSPV-PSOE) al càrrec del qual quedarà l’Esport i l’Agricultura. I, finalment, Óscar Galdón Soriano (PSPV-PSOE) gestionarà les àrees de Policia, Festes i Joventut.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*