Requena-Utiel disposa de potencial de producció en oli i cereals en terres abandonades, productes que s’escassejaran a conseqüència de la invasió d’Ucraïna

Post també disponible en: Castellano

La invasió d’Ucraïna per part de Rússia suposarà una escassetat i encariment de diversos productes agrícoles, que lògicament afectarà també a Espanya. Per tant, representants del sector agrari han advertit que “serà necessari posar en producció els milers d’hectàrees de terreny abandonat que existeixen”.
A la comarca Requena-Utiel, entre terres abandonades i en situació de semiabandó hi ha diversos milers d’hectàrees, a conseqüència de la falta de relleu generacional. En les terres abandonades hi ha cultius de vinya, oliveres i #ametler i també hi ha moltes hectàrees sense cultiu.
Agricultors consultats han manifestat que “seria convenient que els ajuntaments obriren uns censos de terres que es podrien oferir en arrendament per a tornar a fer-les productives”. En elles “es podrien incrementar les produccions de cereals i oli, que són productes que escassejaran” segons les fonts. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*