Riba-roja acollirà un centre de telefonades pilot per alleujar l’atenció telefònica dels centres d’atenció primària

Post també disponible en: Castellano

L’àrea de salut de Manises tria a més Quart de Poblet com a segon municipi pilot

L’àrea de salut de Manises ha comunicat aquest divendres durant la trobada amb alcaldes participants a el Consell de Salut, que Riba-roja de Túria i Quart de Poblet acolliran en breu un centre de trucades – Call Centre – per alleujar l’atenció telefònica dels centres d’atenció primària.

Durant la trobada digital que ha durat més de tres hores i en el qual estaven presents representants de diferents municipis de l’àrea, a més de representants de l’Comissionat, la gerència de l’Hospital de Manises i representants sindicals, s’ha comunicat per part de la direcció que Riba -roja de Túria estaria en disposició d’oferir aquest nou servei en un termini inferior a tres setmanes.

Segons se’ls ha comunicat als alcaldes, aquests dos centres de trucades permetran una major atenció telefònica, atendre a tots usuaris que criden i resoldre el problema de saturació que coneixen els centres d’atenció primària d’aquests municipis des de fa diverses setmanes.

El nou servei serà imperceptible per a la persona que truqui, ja que connectarà automàticament la crida a centre d’atenció telefònica segons la localització de la mateixa i abans de començar la locució automàtica. Segons s’ha traslladat, el centre de trucades estava previst entrar en funcionament pel proper dilluns 21 de setembre, però “dificultats” tècniques han retardat la seva posada en marxa.

L’alcalde de Riba-roja Robert Raga s’ha alegrat d’aquest anunci que arriba en “un moment crític en l’atenció telefònica per la qual hem estat treballant i lluitant” després de subratllar que el consistori porta mesos exigint a la gerència ia Conselleria un augment de els efectius i dels mitjans tècnics.

“És una de les solucions que vam proposar i que va permetre atendre millor i més ràpidament als nostres veïns i veïnes” ha afegit Raga qui espera que el centre de trucades entri en funcionament el més aviat possible i pugui servir de model per als altres municipis de l’àrea .

Reivindicacions de l’consistori

Aquest és l’última trobada entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, els seus homòlegs de l’àrea i els representants de sanitat, on Raga ha tornat a prioritzar l’atenció personal entre facultatius i pacients. “Pensem que la relació personal ha de tornar el més aviat possible perquè el pacient pugui intercanviar alguna cosa més que un missatge per telèfon” ha afirmat l’alcalde qui ha incidit que la proximitat és necessària en aquests moments en què moltes persones pateixen la solitud , la incertesa d’altres malalties o dificultats per al maneig de les noves tecnologies.

“És evident que no arribarà immediatament; però quan puguem garantir la màxima seguretat als professionals de la sanitat i als usuaris, aquesta és la via que hem de recuperar “ha traslladat Raga qui ha afegit que” mentrestant, no podem deixar d’exigir una atenció telefònica que estigui a l’altura de les circumstàncies que estem vivint “.

L’alcalde del municipi d’alguna cosa mes de 23.000 habitants porta més de dos mesos reivindicant una major atenció telefònica que vingui a pal·liar trucades i cites saturats i un malestar evident en la població que ha traslladat amb total claredat en diverses ocasions a la direcció de l’àrea de salut de Manises, la qual està operada per una empresa privada. A més ha tornat ha demanar l’obertura de l’ambulatori de Loriguilla els veïns i veïnes són atesos actualment a Riba-roja. Així, aquest és un primer pas en les moltes peticions que l’alcalde ha realitzat, després d’haver ofert durant tot l’estat d’alarma i posteriorment a l’ell, multitud de serveis humans i tecnològics municipals per col·laborar amb el centre d’atenció primària.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*