Riba-roja adjudica contractes per valor de 5’5 milions d’euros durant el primer trimestre d’enguany i estalvia 689.432 euros al municipi en les licitacions

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament local incrementa en un 2.494% el volum en els processos d’adjudicació dels recursos públics respecte del mateix període de vigència del passat any 2021 en el municipi 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat contractacions públiques per valor de 5’5 milions d’euros durant el primer trimestre del present any i, al mateix temps, ha estalviat a les arques públiques un total de 689.432 euros en el procés de licitació dels projectes encarregats la suma total dels quals estava fixada en 6’3 milions d’euros. En el mateix període, s’han adjudicat projectes a un total de 4 pimes sobre un total de 14. 

L’elaboració estadística sobre la gestió dels recursos públics a Riba-roja de Túria ha posat de manifest un increment notable respecte del mateix període de temps l’any 2021 en el qual es van adjudicar contractes per valor de 215.491 euros a través dels procediments oberts a totes les empreses enfront dels 5’5 milions d’euros del present exercici pressupostari, és a dir, un augment de fins al 2.494%. 

En el que portem d’any s’han adjudicat un total de 4 contractes públics en procediments oberts a pimes locals com el subministrament de vehicles per a l’administració local mitjançant rènting per valor de 307.272 euros, la gestió de les activitats no aquàtiques en el complex la Mallà per altres 313.995 euros, l’adequació del centre d’informació juvenil per altres 135.527 euros i, finalment, el contracte públic de prestació del servei per a la realització de cursos d’expressió corporal amb la millor qualitat-preu com a criteri d’adjudicació. 

Entre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que han complit les pimes locals a l’hora d’obtindre els diferents contractes públics de l’administració local cal destacar el criteri de treball decent i creixement econòmic i de regulació harmonitzada. A més, s’han tingut en compte altres paràmetres com el mediambiental de les empreses, l’execució de caràcter social o la contribució a aconseguir una ciutat més sostenible i clàusules soci-laborals. 

Per part seua, els restants 10 contractes adjudicats durant aquest primer trimestre no van correspondre a pimes. D’entre els contractes que es van dur a terme es troba el relatiu al contracte de servei de manteniment, conservació i neteja dels parcs i zones verdes per un valor de 3’7 milions d’euros i un estalvi de fins a 590.234 euros, en el qual es destaquen alguns criteris com el compliment de valors com les modalitats de consum i producció sostenible o el treball decent, entre altres tinguts en compte.

Un altre dels contractes que pel seu volum econòmic destaca entre les adjudicacions fa referència a l’acord marc per al subministrament d’energia elèctrica als organismes adherits a la central de compres i a la diputació de València. En aquest cas, es tracta d’una adjudicació que es va licitar per part de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria en un total de 865.923 euros. La resta d’adjudicacions a empreses no pimes no superen els 50.000 euros. 

L’equip de govern ha donat a conéixer, també, el detall analitzat sobre l’estalvi obtingut en les licitacions del primer trimestre d’enguany en la contractació menor, amb fins a 6.503 euros en l’estalvi econòmic obtingut. D’aquesta manera, els quatre contractes menors han eixit a licitació pública per un valor total de 57.172 euros mentre que s’han adjudicat per 41.874 euros. Entre ells cal destacar el contracte sobre la incorporació a la Xarxa de les Ciutats Amigable amb les persones majors per valor de 8.470 euros en total o el contracte d’obres públiques en Mas de Baló per 25.000 euros. 

Altres contractes menors són el subministrament, instal·lació i posada en marxa d’autoconsum en edificis municipals de Riba-roja de Túria per valor de 8.463 euros en total en un cas i en altres 8.734 euros en un altre projecte de similars característiques. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les dades publicades sobre les adjudicacions de contractes públics “constitueixen el millor paradigma sobre el compromís d’aquest equip de govern per donar suport al teixit econòmic del nostre municipi i, per això, el millor exemple és que a poc a poc es van presentat més ofertes per part de pimes i, a aquest, temps es produeixen més adjudicacions a les nostres empreses locals”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*