Riba-roja aprova un pressupost de 32 milions d’euros, congela els impostos i les taxes i destina 1’4 milions a la lluita contra la Covid

Post també disponible en: Castellano

Amb els vots favorables del PSPV, Compromís, Ciutadans i Podem

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat aquest matí els comptes econòmics de l’any que el muntant ascendeix a 32 milions d’euros, un 8’74% més que en el pressupost actual fixat en 29’5 milions. El pressupost ha comptat amb els vots a favor de l’equip de govern de l’PSPV, a més de Compromís, Podem Riba-roja Pot i Ciutadans i els vots en contra de PP, l’Esquerra i Vox. Per primera vegada en anys, els comptes entraran en vigor a partir del pròxim mes de gener.

Els comptes de l’any que se centren en enfortir les polítiques socials d’inclusió i igualtat destinades a mitigar la situació de les persones amb més problemes de vulnerabilitat que augmenten en un 12% i se situen en 1’9 milions d’euros assignats, el foment de l’ ocupació i les polítiques de formació amb una partida d’1 milió d’euros, és a dir, un 200% d’increment respecte d’aquest any.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà, a més, 1’4 milions d’euros en diverses actuacions per a la lluita contra la lluita sanitària provocada per la Covid-19 i que tindran un caràcter transversal ja que estaran enfocades a diverses àrees municipals com Sanitat , neteja, Educació i Cultura, Comerç o Formació, amb importants campanyes de neteja i desinfecció dels espais públics.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha aprovat una congelació dels impostos i les taxes en els pressupostos de l’any que per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia, encara que això no significarà cap manera un descens en els serveis públics bàsics, que augmenten en 58.000 euros i passen a significar aquest any 9 milions d’euros en total. Fins i tot, les actuacions de protecció i promoció social augmenten en la mateixa mesura, amb altres 568.000 euros d’increment i queden fixades en un total de 4’3 milions d’euros.

El foment econòmic, de l’ocupació i de la formació rebrà 1 milió d’euros en inversions -un 200% més respecte de l’anterior exercici- i que atendrà les necessitats dels demandants de treball per a la posterior inserció en el mercat laboral. En aquesta partida estan incloses als emprenedors, les pimes i el teixit comercial de la localitat en un intent per afavorir una major formació i ocupabilitat.

La congelació dels impostos i les taxes municipals de Riba-roja de Túria suposaran una reducció dels ingressos en 131.000 euros en els impostos indirectes i en altres 673.520 euros en les taxes i els preus públics provocats per les conseqüències derivades de la crisi sanitària de l’ Covid-19 i que es compensaran amb un augment de les transferències corrents i els ingressos patrimonials.

Precisament, les inversions públiques previstes a Riba-roja de Túria per aquest proper any augmentaran en un 52’45% en total a el passar dels 2’5 milions d’euros als 3’9 milions dels comptes aprovats, i en elles s’inclouen les diverses subvencions i ajudes que es rebran per part dels diversos organismes i institucions valencianes, xifrades en 1’3 milions d’euros.

Altres partides a tenir en comptes en els pressupostos aprovats per a l’any 2021 són la dedicada als parcs i jardins que passen de 697.000 a 1 milió d’euros en total -un 54’06% de augment-, el medi ambient amb un altre increment de l’ 169’17% a el passar dels 358.000 als 966.000 euros o les millores en instal·lacions esportives, que passen de 680.000 a 2 milions d’euros. Les actuacions per al desenvolupament empresarial suposaran, a més, una altra inversió de 1’5 milions d’euros, un 128% d’augment.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha agraït “la voluntat i la predisposició d’aquells partits polítics que han volgut aportar millores en aquest pressupost en un moment molt important per la pandèmia i, per això, hem decidit dissenyar uns comptes expansives d’acord amb Europa per activar l’economia i dotar el nostre teixit empresarial i comercial amb els instruments per avançar en el progrés i el benestar”.

Raga ha afegit la importància de les polítiques de formació i ocupació i la modernització de l’administració amb l’acord amb els sindicats que es duran a terme al llarg de l’any que “amb l’objectiu de continuar millorant els serveis públics”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*