Riba-roja concedeix 18 sol·licituds per a la compra de bicicletes que permetran reduir les emissions de CO₂, estimularan l’exercici físic i milloraran la salut

Post també disponible en: Castellano

Les arques municipals abonaran un total de 2.382 euros als beneficiaris 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit un total de 18 ajudes a veïns empadronats en la localitat per a la compra de bicicletes, bicicletes elèctriques i kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. Les ajudes concedides oscil·len entre els 39’50 euros de la petició de menor quantia i els 250 en total per a la concessió econòmica de major quantitat. 

El total de les ajudes aprovades per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria aconsegueixen els 2.382 euros que s’abonaran amb càrrec a l’exercici d’aquest mateix any pressupostari. D’entre les ajudes concedides també abunden aquelles amb un import de fins a 150 euros per als peticionaris que havien de complir una sèrie de requisits per a accedir a aquestes. 

L’origen d’aquesta iniciativa municipal es remunta a l’any 2018 amb l’objectiu principal de reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera, millorar la salut de la població de Riba-roja de Túria al mateix temps que s’estimula la realització d’exercici actiu i continuat per part dels peticionaris i, finalment, millora el trànsit viari en la localitat i la mobilitat individual. 

En aquesta convocatòria afavorida per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria es podien presentar les compres realitzades entre l’1 de desembre del passat any 2020 i el 20 d’abril d’aquest mateix any 2021. La convocatòria municipal combina la subvenció per a l’adquisició de les bicicletes convencionals, així com les noves modalitats que s’han posat en el mercat i han experimentat un major auge social com les bicicletes elèctriques. La iniciativa s’estén, a més, als kits eximisques en l’actualitat que permeten convertir en elèctriques aquelles màquines que tenen un origen tradicional. 
Els criteris objectius per a l’atorgament de la subvenció i la ponderació dels mateixos fixen una sèrie de criteris i prioritats amb una prioritat a la compra de bicicletes convencionals a les quals s’atorguen 10 punts, altres 5 punts per a aquelles d’origen elèctric i, finalment, altres 2 punts per a la compra dels kits convertidors del sistema tradicional a l’elèctric. 

A més, s’estableixen altres criteris com l’adquisició d’aquest material en els xicotets comerços de Riba-roja de Túria amb altres 20 punts com a màxim, la compra en establiments adherits a qualsevol associació de comerciants de la localitat tindrà altres 10 punts, per cada membre de la unitat familiar del sol·licitant es concediran 0’25 punts i s’atorgaran altres 6 punts a les persones amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%. 

Les bases reguladores fixen en un mínim de 20 punts la nota mínima que haurà d’obtindre cadascun dels sol·licitants per a tindre accés a les subvencions de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria. L’import de la subvenció s’estableix en un 25% per la compra del kit de conversió i amb un màxim de 150 euros en total per a cadascun dels sol·licitants. Aquest mateix import es concedirà per la compra de les bicicletes convencionals adquirides en el període de temps establit i 250 euros per a aquells sol·licitants que han adquirit una bicicleta elèctrica a Riba-roja de Túria

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha assenyalat el “èxit” d’aquesta iniciativa que es remunta a l’any 2018 “gràcies a la major conscienciació social existent davant el canvi climàtic i les greus conseqüències que el seu avanç pot suposar sobre el nostre entorn, per això des de l’administració duem a terme iniciatives que suposen una millora en la sostenibilitat ambiental”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*