Riba-roja constitueix el Consell Local per a implantar l’Agenda 2030 que preveu una reducció de les emissions de CO₂

Post també disponible en: Castellano

El ple se suma a la lluita per un major respecte cap al medi ambient

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la constitució del Consell Local per a la implantació de l’Agenda 2030 en la localitat dins dels acords previstos en virtut de la seua adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (*FEMP) i entre els objectius de les quals està prevista una reducció dràstica de les emissions de diòxid de carboni (CO₂). 

L’acord afavorit per l’equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha comptat amb el suport de Compromís, Esquerra Unida i Podem *Riba-roja Pot mentre que el Partit Popular i Ciutadans han optat per l’abstenció i, finalment, Vox ha votat en contra. Aquesta proposta està inclosa en la labor que duu a terme la Regidoria de Planificació Estratègica. 

La constitució del Consell Local de Riba-roja de Túria suposa, en la pràctica, un fòrum de trobada amb la resta de la societat, els actors socials i polítics i la resta de les entitats implicades en el desenvolupament dels programes que impliquen una configuració sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) en el marc del Pla Estratègic Participat de la localitat en el període 2017-2025. 

El Consell Local per a la implantació de l’Agenda 2030 contribuirà al desenvolupament de les polítiques i els plans encaminats a un major respecte sobre el medi ambient i, al mateix temps, una major justícia social i econòmica a Riba-roja de Túria. El ple municipal ha donat llum verda, a més, i de manera provisional al reglament regulador del citat organisme públic. 

La proposta confirmada pel ple és una iniciativa pionera de la Regidoria de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que pretén dur a terme l’elaboració i el desenvolupament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible continguts en el Pla Estratègic Participat que l’actual govern porta implementant des de l’anterior legislatura.

El desenvolupament sostenible, les necessitats en justícia social i la preservació del clima són algunes de les qüestions pendents de resoldre en l’horitzó més pròxim en l’àmbit d’un món globalitzat que ha qüestionat la realitat social en deixar al descobert que els recursos són limitats, el planeta és limitat i, per tant, el temps també ho és. 

El Consell Local de *Riba-roja respondrà a la pluralitat emanada de la societat actual i estarà integrat pels representants de tots els partits polítics, els representants de les associacions, els sindicats, les associacions empresarials, els representants religiosos i totes aquelles entitats que tinguen propostes i iniciatives que aportar al desenvolupament sostenible. 

Per tant, és necessària una identificació i una implicació fefaent per part de tots els àmbits, tant les regions, les províncies, les comarques, les comunitats i, especialment, els municipis, entre ells Riba-roja de Túria. Només des d’una visió pragmàtica i realista serà possible executar les polítiques i els programes que permeten erradicar les disfuncions que actualment es viuen en diversos àmbits, tant socials com econòmics que perjudiquen el desenvolupament sostenible. 

El citat Consell Local tindrà, a més, com una de les seues funcions principals la divulgació de totes les seues iniciatives i plans previstos a la resta de la societat, els representants socials i polítiques. El seu objectiu és afavorir un debat en el si de la societat local per a conscienciar a totes les parts implicades i una prioritat cap als acords basats en la governança integrada i participativa.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert *Raga, ha afirmat que la constitució d’aquesta entitat “és la prova fefaent del compromís que té aquest equip de govern i aquest ajuntament per lluitar per un món més just i amb un major respecte cap al nostre medi ambient, per això, en el qual l’emissió del diòxid de carboni i el compliment dels objectius sostenible són un eix central en l’actuació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*