Riba-roja crega un grup de treball municipal per a reduir les emissions de CO2 i fomentar l’eficiència energètica en la localitat

Post també disponible en: Castellano

El ple aprova el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la creació d’un grup de treball format pels tècnics municipals la funció per per preparar a la localitat en el procés de transició energètica de cara a complir amb els compromisos de reducció de CO2 continguts en el “Pacte de les alcaldies pel Clima i l’Energia”, subscrit per aquest municipi.

La proposta de l’equip de govern de l’PSPV ha comptat amb el suport de les formacions polítiques de el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, l’Esquerra, Podem Riba-roja Pot i, finalment, el vot contrari de Vox. El suport d’aquesta iniciativa se suma a una altra ratificada el passat mes d’agost amb l’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per dur a terme els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda 2030.

Precisament, són aquests objectius marcats en vermell per les principals institucions europees els que conformen el sintagma principal de l’esmentat Pacte de les alcaldies i la consegüent elaboració d’un Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible, a què se li ha donat llum verda en aquest mateix ple, amb l’objectiu de traçar el full de ruta en la gestió ambiental de la localitat.

Entre els objectius primordials d’aquest pla a Riba-roja de Túria figuren la reducció en al menys un 40% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) fins a l’any 2030, augmentar l’eficiència energètica un 27% fins a l’any 2030, arribar a un ús d’energia procedent de renovables d’el 27% el 2030, augmentar la resiliència de la ciutat mitjançant l’adaptació als impactes de l’canvi climàtic i, finalment, elaborar un inventari d’emissions de referència, realitzar una avaluació de riscos i vulnerabilitats derivats de l’canvi climàtic i presentar el Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS).

Cal destacar que una empresa ha redactat ja el citat PAUS per avaluar la situació energètica de Riba-roja de Túria i proposar les actuacions dirigides a complir amb els compromisos de reducció d’emissions i foment de l’estalvi i l’eficiència energètica. En el citat document s’estima el pressupost necessari per fer front a les actuacions propostes que es revisaran anualment.

A la posada en marxa del PAUS continuarà un informe de seguiment que plasmarà l’evolució dels treballs duts a terme en els dos últims anys, subjecte a possibles revisions en funció dels resultats observats per fer complir les reduccions d’emissions i consum adquirits en el pacte rubricat en ple per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

L’acord plenari especifica que el citat pacte estableix la necessitat d’adaptar les estructures de l’municipi que inclogui l’assignació de suficients recursos humans per al desenvolupament de les accions necessàries i una mobilització de la societat civil en l’àmbit local perquè participi, de manera activa, en el desenvolupament de el Pla d’Acció de Riba-roja de Túria, a més de compartir la visió, els resultats, l’experiència i el coneixement amb altres autoritats locals i regionals europees.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquest pla d’actuacions “és d’una importància notable en el camí que aquest municipi va decidir emprendre amb la signatura del Pacte de Alcaldies pel Clima i una mostra evident del compromís de aquest equip de govern per conformar una localitat basada en els criteris de sostenibilitat i respecte al nostre entorn natural”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*