Riba-roja de Túria obté una subvenció de 994.643 euros de l’IVACE per a invertir en la millora i modernització dels polígons industrials 

Post també disponible en: Castellano

Les subvencions públiques de la Generalitat Valenciana serviran per a seguir el pla municipal de dotar a aquestes àrees industrials dels serveis necessaris per a dur a terme les seues activitats 

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una subvenció de 994.643 euros en total que es destinaran a la modernització i millora dels polígons industrials existents en el terme municipal. Les ajudes públiques procedeixen de la convocatòria impulsada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Generalitat Valenciana, d’atenció cap a les àrees industrials en els municipis valencians. 

Les obres en aquests enclavaments econòmics es duran a terme al llarg dels pròxims mesos d’acord amb les bases reguladores que, en matèria d’industrialització, estan redactades per la conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. La concessió d’aquestes subvencions són el resultat de la sol·licitud aprovada pel ple municipal amb el suport del govern del PSPV, a més de Ciutadans, Comprommís, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra, mentre que el PP i Vox es van abstindre. 

El Polígon Logístic València (PLV) és el sector industrial al qual s’ha concedit la major de les subvencions rebudes, amb un total de 498.095 euros. Es tracta d’un dels sectors més puixants en el conjunt de la localitat, amb una ocupació de fins al 97’97% sobre el total del sòl i una antiguitat e 13 anys en total. La seua ubicació estratègica per la seua proximitat a l’aeroport de Manises, el port de València i les carreteres N-III i el by-pass li confereixen un afegit fonamental per a la implantació d’empreses. 

Els 498.095 euros rebuts es destinaran per a la instal·lació de marquesines identificatives de les parades establides, habilitar noves zones d’equipament esportiu bio-saludables/calistenia per als usuaris del polígon, a més d’un reasfaltat de les vies principals i, finalment, la senyalització horitzontal de tots els vials, amb delimitació dels espais d’aparcament i delimitació de la zona d’espera dels camions. 

El polígon del Mes de Baló és un altre dels espais industrials que han rebut altres 165.516 euros en la convocatòria redactada per l’IVACE, que es destinaran, al seu torn, per a la millora viària, el transport públic, les zones verdes i la senyalització horitzontal centren les necessitats. Construir la rotonda que afecta diversos sectors industrials, la instal·lació de marquesines identificatives i la instal·lació d’equipament esportiu saludable són algunes de les claus a dur a terme en aquesta àrea. Aquest polígon s’estén al llarg d’una superfície total de fins a 900.000 metres quadrats, una antiguitat d’11 anys i una ocupació de fins al 85% en total. 
El polígon industrial 14 de Riba-roja de Túria és un altre dels punts que ha resultat beneficiari per l’IVACE amb un total de 165.516 euros en total, i que es destinaran a les millores de les zones verdes amb l’eliminació de la canya per a la prevenció d’incendis, la millora viària amb la repavimentació de les calçades i les vies principals, la senyalització horitzontal i vertical de trànsit o el sanejament separatiu amb les actuacions en la bassa de pluvials. Aquest sector industrial s’estén per una extensió de 200.000 metres quadrats en total, i disposa d’una ocupació del 95’46% en l’actualitat. 

El sector 13 serà un altre dels punts industrials sobre els quals s’invertiran els 165.516 euros rebuts de l’IVACE i que s’ha previst destinar per a la col·locació de marquesines d’autobús en el seu interior, l’adequació d’espais en les zones verdes, un equipament esportiu, la dotació de serveis d’esplai i senyalització horitzontal a les zones verdes existents en l’àrea i diverses actuacions de millora en la seua àrea d’actuació. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes subvencions de l’IVACE “són el resultat del treball que fem al llarg dels últims anys per millorar uns enclavaments industrials molt importants per al desenvolupament econòmic i social del nostre municipi i que durant anys han estat oblidats per l’administració, es tracteu de dotar-los de tots els serveis que necessiten per a dur a terme la seua activitat, una de les prioritats actuals”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*