Riba-roja desestima les al·legacions d’una empresa a la qual reclama 180.000 euros per un PAI sense acabar l’any 2004

El pleno solicita al Consell Jurídic Consultiu un informe sobre el proyecto
El pleno solicita al Consell Jurídic Consultiu un informe sobre el proyecto

Post també disponible en: Castellano

El pleno solicita al Consell Jurídic Consultiu un informe sobre el proyecto
El ple demana al Consell Jurídic Consultiu un informe sobre el projecte

El ple municipal de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va desestimar ahir dilluns les al·legacions presentades per l’empresa que l’any 2004 va resultar adjudicatària d’un programa d’actuació integrada (PAI) però que mai va arribar a desenvolupar tot i els múltiples requeriments de la administració local després declararrse en concurs de creditors durant el citat procés.

La resolució plenària argumentada a instàncies de l’actual equip de govern socialista de Riba-roja ha comptat amb el suport dels grups de l’oposició de Compromís, Esquerra Unida, Riba-roja Pot i de Ciutadans mentre que el Partit Popular, sota el mandat del qual va afavorir aquest programa urbanístic fallit, s’ha decidit finalment per l’abstenció.

El text aprovat pel ple de Riba-roja incideix, a més, en l’obligació de l’adjudicatari Promocions Industrials Mafort d’abonar els 180.000 euros que en el seu moment no va pagar a l’ajuntament per l’aprovació del document urbanístic com a contraprestació per causa de diverses obres i actuacions en la localitat abans que la mateixa prescrigui per la finalització del termini legal.

El PAI fallit ocupa una extensió de 121.435 metres quadrats de sòl qualificat com no urbanitzable que, després del pas pel ple a càrrec del Partit Popular, va passar a tenir la qualificació d’industrial gràcies al citat conveni bilateral entre empresa i consistori la proximitat a les principals artèries viàries com la N-III i l’AP7 era un dels més cotitzats del terme municipal.

L’Ajuntament de Riba-roja ha desestimat les al·legacions de l’empresa com la resolució del contracte per incompliment contractual per part de l’urbanitzador, la confiscació de 159.000 euros com a garantia que en el seu moment es va estimar en el contracte, la valoració dels danys i perjudicis per altres 39.000 euros, principalment.

Les obres d’urbanització del PAI haurien d’haver estat concloses des de l’any 2017 però mai van cristal·litzar i des d’aquell moment s’han succeït les vicissituds, excuses i problemes de la promotora que, fet i fet, han impedit que aquest pla urbanístic s’hagi porteu a terme amb absoluta normalitat. El concurs de creditors en el qual, posteriorment, l’empresa es va veure immiscuïda.

El conveni entre les dues parts obligava a l’empresa a trobar un dipòsit d’aigua per abastir a les futures empreses, a la protecció de l’anomenat barranc del Pozalet i a l’aprovació de l’informe d’impacte ambiental sobre la zona d’afectació. A més, es requeria els informes del Ministeri de Foment, la conselleria de Cultura i la Direcció General d’Aviació Civil.

L’acord bilateral establia que les obres d’urbanització i reparcel·lació de Riba-roja d’haver conclòs l’any 2007 i, per tant, arrosseguen un retard de gairebé dotze anys, de manera que l’empresa ha incomplert els preceptes del conveni que, finalment, ha desembocat en la resolució del mateix després de la declaració del concurs de creditors de 2015.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta decisió “s’ha adoptat per defensar principalment els interessos de tots els nostres veïns ja que en el seu moment es va prendre una decisió per dur a terme un programa urbanístic però amb el temps no es va dur a temps, per això han de rescabalar amb els diners que en el seu moment no van abonar a l’ajuntament “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*