Riba-roja desinfectarà amb productes específics més de 630 carrers de casc urbà i de les urbanitzacions que superen els 60 quilòmetres de longitud

Post també disponible en: Castellano

Es tracten 39 vehicles oficials, 2 autobusos i els entorns de pas de gent

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha començat aquesta setmana una intensa campanya de desinfecció de l’nucli urbà i les diferents àrees residencials existents al terme municipal, en la qual s’inclouen més de 630 carrers amb un recorregut de més de 60 quilòmetres de distàncies , a més d’una desinfecció profunda cada dia d’altres 39 vehicles oficials, 2 autobusos urbans municipals i més de 16 entorns de pas intens de persones.

El consistori ha contractat una empresa especialitzada en aquest tipus de tasques amb l’objectiu principal de desinfectar per complet el terme municipal i eliminar, per tant, qualsevol rastre o evidència de l’anomenat Coronavirus, tant en les calçades, a les voreres ia la resta de l’mobiliari urbà, així com en tots els jardins escampats entre totes les àrees.

Des que es va decretar l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va iniciar una campanya exhaustiva de desinfecció per part de l’empresa encarregada de la neteja viària sobre les voreres, el mobiliari urbà i les papereres a través de màquines hidro-netejadores a força d’aigua i lleixiu a la qual s’ha unit ara la participació dels veïns que disposen de tractores i polvoritzadors que s’encarreguen de les calçades dels carrers, també amb la mateixa composició líquida.

No obstant això, l’Ajuntament de Riba-roja ha implementat aquests treballs amb l’empresa que s’encarrega normalment de l’eliminació de les plagues de rates i escarabats perquè empri productes específics en l’eliminació de virus en els 40 parcs i zones esportives a l’aire lliure com biosaludables i cal·listènia existent en tot el terme municipal, ja que es tracta d’una mercantil especialitzada en aquestes tasques.
A aquests treballs es una ara una altra empresa que completarà la resta del programa de desinfecció dels espais públics. D’aquesta manera, de forma diària i de dilluns a diumenge es desinfectaran un total de 39 vehicles de propietat municipal, 2 autobusos urbans i, amb una periodicitat quinzenal, la resta dels vehicles d’obres i serveis fins a un total de 12 de l’magatzem municipal . En aquest cas, s’utilitzaran productes biocides desinfectants aptes per a tot tipus de superfície, que no fa mal i és biodegradable.

Pel que fa a la resta de tasques que es duran a terme, cal destacar la desinfecció diària de dilluns a dissabte dels edificis i els llocs per on transiten nombroses persones diàriament emparades en l’actual Estat d’Alarma. Així, es tracta del mateix ajuntament, de centre de salut, els tres banys propers a l’ambulatori i la font adjacent, el centre social i els Serveis Socials, la policia local i el parc mòbil municipal.

Al costat d’aquests espais s’agreguen altres llocs per on transiten diàriament nombroses persones com les farmàcies existents al terme municipal, les carnisseries, els estancs, les marquesines de les parades d’autobús, la boca d’metro, el mercat municipal, els supermercats, a més d’altres botigues de el sector de l’alimentació. En total, més de trenta punts. L’edifici de la policia serà objecte, a més, d’una desinfecció diària, a les 20 hores.

L’alcaldessa en funcions de Riba-roja de Túria, Teresa Pozuelo, ha afirmat “que es tracta d’un conjunt de mesures que hem adoptat des del primer minut per fer tot el que estigui a les nostres mans en matèria de prevenció i d’higiene en totes les urbanitzacions i el nucli urbà “. Pozuelo ha agraït en nom de l’ajuntament “el suport i esforç de tots els voluntaris i voluntàries que s’han ofert a sumar” per lluitar contra la pandèmia.

Així, ha recordat que aquestes mesures s’emmarquen en tot un conjunt d’estratègies que van des del lliurament de material preventiu a la posada en marxa d’un conjunt de serveis assistencials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*