Riba-roja dissenya activitats esportives i cognitives a les persones majors adaptades a les exigències sanitàries per la Covid-19

Post també disponible en: Castellano

L’ajuntament inicia un programa per a fomentar la pràctica esportiva

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa aquesta setmana diverses activitats esportives i cognitives destinades a la gent gran de la localitat adaptats a les recomanacions sanitàries i que es prolongaran durant els propers mesos. La iniciativa està enfocada a les persones a partir dels 55 anys d’edat i es dividixen entre les activitats físiques i altres no presencials.

El programa municipal té com a principal objectiu fomentar la pràctica de l’esport entre la gent gran com a mitjà per arribar a una plenitud física i, a el mateix temps, que redundi en el benestar psicològic entre la població de més edat de Riba-roja de Túria. Les activitats físiques es desenvoluparan al pavelló municipal en un horari de 9:30 a 10:30 hores.

Les activitats de l’pavelló esportiu municipal consistiran en gimnàstica activa els dilluns, una classe de zumba gold els dimarts, els dimecres continuaran amb gimnàstica passiva, els dijous serà el torn de la dansa en línia mentre que els divendres serà el temps del pilates postular. En tots els casos, s’establiran mecanismes perquè només participin grups reduïts i amb la distància mínima entre cada persona.

A més, altres activitats presencials que es desenvoluparan al centre social de Riba-roja de Túria consistiran en posar en marxa un taller de memòria els dilluns en un horari de 17 a 18 hores. Els dimecres es durà a terme un taller de dibuix i pintura de 9:30 a 11 hores, mentre que de 11:30 a 12:30 hores serà el torn d’un taller de fotografia. Finalment, els dijous tindrà lloc un taller d’aplicacions mòbils en sessions de 17:30 a 18:30 hores.

La regidoria de Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria ha previst també la celebració d’activitats físiques i esportives per a les persones amb un major risc pel perill de contagi del coronavirus i que es duran a terme a través de la televisió municipal i en la qual es podran veure els tallers de pintura, mòbil i classes de gimnàstica.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la pràctica de les activitats esportives i cognitives dissenyades i posades ja en marxa “marquen un punt important per assegurar una correcta salut física i psíquica entre les persones en una època en la que s’han de procurar un major respecte i cura cap a les recomanacions que reclama la conselleria de Sanitat Universal entre la gent major”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*