Riba-roja duplica els efectius de neteja i jardineria en el casc urbà, a les 11 urbanitzacions i els polígons industrials

L'equip de govern destina 10 persones més a cobrir el servei.
L'equip de govern destina 10 persones més a cobrir el servei.
L'equip de govern destina 10 persones més a cobrir el servei.
El equipo de gobierno destina 10 personas más a cubrir el servicio.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha duplicat el servei de neteja viària al nucli urbà ia les àrees residencials que passaran de 10 a 20 efectius gràcies al programa Avalem Joves Plus del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), finançat per la Generalitat Valenciana. L’ampliació d’efectius s’estendrà també al servei de jardineria, amb deu persones més, i a la neteja dels polígons industrials, on per primera vegada, es destinaran quatre treballadors.

Les tasques de neteja d’aquests deu nous joves, amb edats de fins a un màxim de 30 anys, permetran redoblar els esforços i la tasques de neteja al nucli urbà i les urbanitzacions a les tardes, en horari de 15 a 21 hores, per evitar solapar-se amb la tasca que desenvolupa l’empresa adjudicatària d’aquest servei que es porta a terme en horari matinal. Els dissabtes treballaran de 8 a 14 hores.

Els nous treballadors podran desenvolupar la seva tasca amb major eficàcia i eficiència gràcies a l’adquisició d’una màquina netejadora que actua amb notable resultat sobre el mobiliari urbà i sobre les cantonades dels carrers, que s’afegeix també a l’adquisició de sis carros multifuncionals que permetran als empleats públics disposar de tots els instruments i estris necessaris per a la seva tasca.

L’augment dels efectius es deixarà notar també sobre el servei de jardineria existent actualment a Riba-roja de Túria, ja que als vuit que desenvolupen en aquests moments la seva tasca -pertanyents a contractes municipals- s’afegiran altres deu de manera que conformaran una plantilla de divuit que es dedicarà a desenvolupar el seu treball sobre el nucli urbà i les diverses àrees residencials.

Es tracta de les urbanitzacions de l’àrea nord Muntanya Alcedo, Entrenaranjos, El Molinet, al Clot de Navarrete, Santa Rosa i Santa Mònica, a més de les radicades a l’àrea centre com Masia de Traver, València la Vella, a els Pous i la Llovatera. Finalment, les noves línies de les brigades s’ocuparan de les zona de la Reva i dels polígons industrials, una de les més oblidades dels últims anys, als quals es destinaran quatre efectius.

Els joves d’entre 18 i 20 anys constitueix un dels grups que representen, actualment, més problemes de formació i d’inserció laboral. Per això, l’Ajuntament de Riba-roja ha rebut una subvenció total d’1 milió d’euros procedent de fons europeus que es destinarà al programa Emcuju -amb 608.000 euros- destinat a joves amb qualificació acadèmica i altres 410.000 euros per al pla Emcuju enfocat a joves sense una qualificació acadèmica. Durant un any es preparen en l’administració local -segons el seu perfil i formació professional- per facilitar la seva posterior inserció en el mercat laboral.

D’aquesta manera, tenen l’oportunitat d’adquirir nous coneixements i habilitats, sumar experiències laborals que els poden servir en un futur amb l’objectiu de facilitar la seva inserció al mateix temps que són partícips de la modernització de l’administració local. Els fons europeus que financen aquest tipus de programes d’ocupació suposen una injecció econòmica fonamental per a les administracions públiques fins al punt que al Comunitat Valenciana ha passat de rebre 50 milions en l’edició anterior als 100 milions de la present.

El regidor d’urbanitzacions, parcs i jardins, Rafael Gómez, ha destacat que l’augment d’efectius en aquestes àrees de l’ajuntament “és essencial perquè els nostres veïns rebin el servei que es mereixen ja que es tracta d’una tasca molt important en el dia a dia d’un municipi i per això aquest govern aposta clarament per redoblar els esforços econòmics necessaris per fer-ho realitat “.

L’equip de govern ha afegit que aquest pla d’ocupació “és un eix molt important en la formació dels nostres joves ja que no només els oferim un lloc de treball remunerat sinó que a més els proporcionem una formació pràctica de cara a la seva posterior inserció en el mercat laboral, a més, amb aquests joves ens encarreguem d’atendre les necessitats que ens demanen els habitants del nucli urbà, de les urbanitzacions del terme municipal i dels polígons industrials “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*