Riba-roja, l’únic municipi valencià que opta a el premi Fulla Verda d’Europa al costat d’altres 17 ciutats per la seua gestió en Medi Ambient

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria competeix al costat d’altres disset ciutats europees al Full Verd d’Europa 2021 European Green Leaf Award 2021- per les polítiques i projectes duts a terme durant els últims anys de defensa i protecció de el Medi Ambient. El jurat s’encarregarà ara de dilucidar les candidatures presentades pels municipis a el conegut guardó que certifica el seu compromís ambiental i que està dotat amb un premi econòmic de 75.000 euros.

La candidatura de Riba-roja de Túria ha presentat les seues credencials a el premi a partir del conegut programa ambiental EcoRiba amb el qual es pretén posar en valor el paisatge i la dinamització del territori com a factor important per assolir la transició ecològica que permeti assolir els objectius de l’ acord de París sobre el Clima relacionats amb la reducció de la petjada de carboni i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) continguts en l’Agenda 2030.

Les ciutats que competiran al costat de Riba-roja el 2021 són Avignon (França), Bisttrita (Romania), Carballo (Espanya), Çiftlikköy (Turquia), Coswig (Alemanya), Elsinore (Dinamarca), Gabrovo (Bulgària), Kemi (Finlàndia ), Lappeenranta (Finlàndia), Nyborg (Dinamarca), Oliveira do Hospital (Portugal), Ringkobing-Skjern (Dinamarca), Sombor (Sèrbia), Taurage (Lituània), Valmiera (Letònia), Viana do Castelo (Portugal) i, per Finalment, la ciutat de Vichy (França).

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha argumentat en la seva exposició de motius per optar a aquest important premi la posada en marxa de polítiques ambientals a través de l’EcoRiba en el qual s’integren tres àmbits d’actuació com són EcoRiba eficient, EcoRiba verd i EcoRiba educatiu, implementat mitjançant una sèrie d’iniciatives i accions en sostenibilitat ambiental, de manera transversal i integrada, que aconsegueix tots els àmbits d’actuació de la societat.

La convocatòria per optar a la Fulla Verda s’ha tancat ja per començar l’avaluació de les diferents candidatures presentades per la resta dels països de la Unió Europea en què es tindran en compte aspectes com els avenços a nivell local en àmbits com el canvi climàtic i el rendiment energètic, la mobilitat urbana sostenible, la natura, biodiversitat i ús sostenible de la terra, qualitat de l’aire i de soroll, gestió de residus i economia circular i, finalment, l’aigua.

En el cas de Riba-roja de Túria s’ha completat amb detall altres pràctiques dutes a terme per l’actual govern municipal com “EcoRiba Integra” amb la recollida de selectiva de residus dels edificis públics per part de persones amb diversitat funcional amb una finalitat ambiental i d’integració social. A més, s’ha aportat el projecte “Apadrinament de les Riberes de l’Túria” per recuperar el bosc de ribera a partir de les plantes obtingudes en els vivers de l’hort ecològic escolar “i, finalment, el pla denominat” Programa de recuperació i utilització de la fauna silvestre per combatre el mosquit tigre”.

El Full Verda Europea premia l’esforç i el treball dut a terme pels diversos municipis de el continent d’entre 20.000 i 100.000 habitants en matèria ambiental a través de les seves actuacions i projectes municipis mentre que la coneguda Capital Europea Verda està enfocada per a les ciutats amb una població de més de 100.000 habitants. En el cas de Riba-roja competirà amb la ciutat gallega de Carballo.

El regidor de Transició Ecològica de Riba-roja de Túria, José Luis Ramos, ha assenyalat que la candidatura de la ciutat a la Fulla Verda d’Europa 2021 “és l’aval a la feina i la dedicació que s’ha desenvolupat en el nostre municipi durant els últims anys enfocats a convertir-nos en un espai sostenible, ecològic i compromès amb el nostre entorn en què qualsevol projecte o espai té un aspecte transversal de protecció de l’entorn”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*