Riba-roja pagarà 500 euros l’hectàrea als agricultors que netegen les seues parcel·les de cultiu ecològic en el Parc del Túria

L'objectiu és arreglar els terrenys per a evitar incendis en este àrea.
L'objectiu és arreglar els terrenys per a evitar incendis en este àrea.
L'objectiu és arreglar els terrenys per a evitar incendis en este àrea.
L’objectiu és arreglar els terrenys per a evitar incendis en este àrea.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria pagarà fins a un màxim de 500 euros l’hectàrea a aquells agricultors que netegen les seues parcel·les incloses, totalment o parcialment, en l’àrea del parc natural del Túria al llarg dels pròxims mesos. L’objectiu és arreglar este parc natural la superfície global de les quals ocupa 4.692 hectàrees entre les comarques de l'Horta, el Camp de Túria i la Muntanya. La regidoria de Medi Ambient de Riba-roja ha establit tres criteris per a la concessió de les ajudes econòmiques als beneficiaris que es dividixen en les parcel·les netes i en condicions per al seu cultiu que rebran 120 euros per cada hectàrea, altres 300 euros per a les parcel·les cultivades i, finalment, els propietaris de les parcel·les que demostren que el seu cultiu està certificat com a producció ecològic rebran altres 500 euros en total per cada hectàrea.

La valoració prèvia per a la concessió definitiva de les ajudes econòmiques s’elaborarà per mitjà d’un informe municipal una vegada finalitzat el termini de sol·licitud de la subvenció i la mateixa estiga correctament documentada. A continuació, la comissió avaluadora formularà una proposta d’adjudicació de les bonificacions darrere del qual s’establiran possibles al·legacions i, finalment, es traslladarà la proposta a la Junta de Govern local per a la concessió definitiva.

L’objectiu d’este projecte de l’equip de govern municipal -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- és "apoyar el sector agrícola en la localitat, el foment de la producció ecològica, potenciar la conservació del Parc Natural del Túria alhora que es prevé i impedixen els incendis que en este entorn protegit pogueren ocórrer amb un foment de la neteja o el cultiu de les parcel·les agrícoles de Riba-roja". Les parcel·les beneficiàries d’este programa d’ajudes hauran d’estar incloses en el parc de forma total o parcial amb una superfície major del 50%.

Els tècnics d’avaluació de les ajudes de l’Ajuntament de Riba-roja de Túrai comprovaran que les parcel·les estan completament netes i en condicions de ser cultivades "cuando la parcel·la no present males herbes, en el major percentatge de la mateixa i les seues instal·lacions de reg de la mateixa es troba en condicions de ser utilitzades i no s’impedix el pas d’aigua als seus vecinos". En el cas de la les parcel·les cultivades es considerarà este condició en aquells casos en què les hectàrees beneficiàries "se troben en estat d’explotació, bé per plantació d’arbratge, cultius d’hortalisses o cultius herbacis extensivos". Les parcel·les d’explotació ecològica hauran de demostrar-ho per mitjà del certificat oficial per part d’un organisme públic acreditat.

La comissió avaluadora per a la concessió de les ajudes a Riba-roja estarà composta d’un president titular a càrrec del regidor de Medi Ambient, un secretari titular a càrrec de la viceinterventora i, finalment, un vocal titular a càrrec d’un tècnic de l’àrea municipal de Medi Ambient. El regidor de Medi Ambient de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández, ha destacat la importància”de mantindre net un patrimoni natural com este parc amb un valor ecològic i ambiental molt important alhora que evitem que es puguen produir incendis i un altre tipus de problemes en un futur, per això s’ha assignat una partida pressupostària per a dur a terme este programa municipal”.

Cal recordar que l’any 2016 es va constituir l’associació de municipis vinculats al Parc del Túria amb l’objectiu de preservar i protegir els valors d’este pulmó verd. Formen part d’esta associació les localitats de Riba-roja de Túria, València, Paterna, l'Eliana, Quart de Poblet, Manises, Loriguilla, Cheste, Llíria, Pedralba i Vilamarxant, englobats entre les comarques del Camp de Túria, l'Horta, la Foia de Buñol i la Muntanya.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*