Riba-roja prohibeix l’entrada de públic en els actes esportius celebrats en recintes municipals per a contindre l’expansió del coronavirus entre la població

Post també disponible en: Castellano

La mesura es prolongarà mentre la taxa d’incidència continue elevada

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha decidit suspendre l’assistència de públic en els actes o esdeveniments de tipus esportiu celebrats en espais o recintes de propietat municipal per a frenar l’expansió del coronavirus entre la població. La mesura es mantindrà vigent mentre la localitat continue amb taxes d’incidència elevades de Covid-19. 

La limitació del públic als esdeveniments de Riba-roja de Túria s’ha adoptat en la reunió que celebra setmanalment la Comissió Municipal de Seguiment del Covid-19 en la qual estan representades l’ajuntament i les autoritats sanitàries de la localitat. El seu objectiu passa per analitzar la situació sanitària existent a cada moment per a adoptar l’activitat social i la mobilitat en el municipi. 

Les elevades taxes d’incidència de la pandèmia per cada 100.000 habitants registrades en les últimes jornades ha sigut la principal raó per a adoptar la mesura de prohibir l’entrada del públic general en tots els esdeveniments i esdeveniments que es poden celebrar en les pròximes setmanes en els recintes i instal·lacions de propietat municipal. L’última incidència acumulada a Riba-roja de Túria aconsegueix els 731 casos en els últims catorze dies. 

D’aquesta manera, la mesura afectarà a tots els recintes esportius com el pavelló municipal de la Mallà, la piscina o el camp de futbol, entre altres, per a les modalitats de futbol, atletisme, natació, gimnàstica i totes aquelles que congreguen públic per a la seua celebració. En aquests casos, els esdeveniments es podran celebrar amb normalitat, però sense públic en aquests. Només podran accedir els equips esportius, l’equip tècnic i els directius dels clubs i entitats respectives. 
La mesura restrictiva romandrà vigent a Riba-roja de Túria mentre persistisquen les taxes d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants i que en les últimes setmanes superen els 500 casos en la localitat. Per això, es restringeix i limita la mobilitat física i els contactes socials que són algunes de les raons que expliquen l’augment de casos de coronavirus entre la població. 

Cal recordar que en les últimes setmanes s’han pres altres mesures encaminades a contindre les xifres de casos de coronavirus a Riba-roja de Túria com és la suspensió de les festes del Crist, els Fadrins, les falles, la Mare de Déu d’Agost o els Moros i Cristians, entre altres. L’anul·lació d’aquestes festes s’ha pres en consens entre l’ajuntament i les diferents comissions organitzadores. 

A més, la localitat forma part del grup de 77 municipis de la Comunitat Valenciana que estan sotmesos a un toc de queda entre la 1 de la matinada i les 6 del matí des d’el mes de juliol passat –des del dia 12 en un primer grup i des del 26 de juliol en un segon grup- fins al 16 d’agost. Aquesta mesura impedeix la mobilitat en la citada franja horària i va ser adoptada per la Generalitat Valenciana amb el suport posterior del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes mesures “són un acte de responsabilitat que ha adoptat la comissió de seguiment per a reduir dràsticament l’elevat nombre de contagis que s’han registrat al llarg de les últimes setmanes, per això, no volem ser còmplices ni fomentar nous afectats pel coronavirus a causa de l’assistència de públic als esdeveniments esportius”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*