Riba-roja reforçarà la presència de la policia local en aquelles vivendes o finques que puguen ser ocupades de forma il·legal

Post també disponible en: Castellano

El ple aprova una proposta del PSPV davant de possibles casos d’ocupació

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria incrementarà notablement la presència d’agents de la policia local en determinades zones de terme municipal que puguen ser ocupades de forma il·legal i per la força a el temps que posarà en marxa diversos convenis per a l’assessorament als veïns que siguen objecte d’aquestes actuacions il·legals, així com cursos de formació als efectius policials.

Aquestes mesures estan contingudes en la moció de el PSPV que el ple municipal de Riba-roja de Túria ha ratificat amb els vots a favor del grup de PSPV, Ciutadans, Compromís, L’Esquerra, Partit Popular i Vox i el vot en contra de Podem Riba-roja Pot. La proposta busca alternatives i solucions davant possibles situacions d’ocupacions il·legals.

La moció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria busca “requerir el poder legislatiu i judicial perquè proposi, d’una banda, reformes destinades a la protecció, ràpida i eficaç, dels ciutadans afectats per l’ocupació d’habitatges i la presa de mesures accessòries o cautelars en els procediments que se substancien a l’efecte”. A més, es pretén un reforç de la protecció als propietaris i residents en ocupacions il·legals, i un servei d’orientació per a la protecció de persones en situació potencial d’exclusió social en matèria de mediació hipotecària.

El text inicial s’ha completa amb dues esmenes de Partit Popular que insta el parlament valencià a modificar la llei per reduir els terminis en l’expulsió dels ocupants i una altra de Ciutadans en què, a més d’escurçar els terminis, confereix poder a les comunitats de propietaris dels edificis per poder presentar-se com a part interessada en els processos d’execució.

El consistori promourà una informació a la població sobre els procediments vigents en l’actualitat en casos d’ocupació forçosa, com la via penal iniciada amb denúncia al jutjat de guàrdia, a més de tres processos civils consistents en el desnonament per precari, accions cautelars relatives a l’acció de protecció dels drets reals i interdictes de recobrar la possessió.

El tercer bloc de les mesures que es prendran des de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria consistirà en les accions que durà a terme el cos de la policia local, com el reforç de l’control policial a zones d’habitatges o finques especialment susceptibles d’ocupació il·legal -segons criteris objectius-, el subministrament d’informació a propietaris sobre possibles accions i procediments en casos d’ocupació il·legal d’habitatge i, finalment, fixació d’objectius per realitzar ràpides actuacions en casos d’ocupacions il·legals.

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria se subscriurà un conveni de col·laboració amb l’il·lustre col·legi d’advocats de València (ICAV), amb el servei d’orientació jurídica per al subministrament d’informació en matèria d’accions civils i penals sobre les ocupacions il·legals i, finalment, l’adhesió a l’conveni de mediació subscrit entre la Diputació de València i l’ICAV per a l’orientació jurídica en casos de mediació hipotecària.

El reforç de l’acció policial a les zones descrites en la proposta aprovada com a susceptibles de potencial ocupació il·legal de finques i habitatges anirà acompanyada d’altres accions com la realització de cursos als efectius integrants de les patrulles de la policia local sobre ocupació il·legal d’habitatges. A més, s’elaborarà un document sobre habitatges ocupats il·legalment i un altre llistat sobre les potencialment susceptibles d’ocupació, en una acció compartida amb l’àrea de Serveis Socials i la resta de forces i cossos de Seguretat de l’Estat.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la importància d’aprovar aquesta proposta per protegir la propietat privada de les persones contres totes aquelles accions sobre ocupacions il·legals i, per això, destinarem tots els recursos a la nostra disposició perquè aquest dret siga una realitat en la nostra localitat, amb un esforç notable de la policia local i de la resta de departament involucrats en aquesta acció conjunta “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*