Riba-roja revisarà l’ordenança d’usos de l’Castell municipal per evitar una politització d’un espai qualificat com a BIC

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una resolució de l’PSPV-PSOE de la localitat en la qual insta a l’equip de govern a estudiar una modificació de la normativa sobre l’ús de l’Castell municipal de la localitat perquè no pugui ser objecte de polèmiques estèrils en un espai qualificat en el pla general com a bé d’interès cultural (BIC). La moció de el PSPV ha comptat amb el suport de PP, de Compromís, Podem Riba-roja, Esquerra Unida i Ciutadans i l’abstenció de Vox.

La resolució de ple es pren arran dels problemes i aldarulls que es van viure el passat dissabte 25 de gener al transcurs de la presentació del llibre “Llibres contra la representació” organitzat per Esquerra Republicana. La regidora de Riba-roja Podem i l’edil d’Esquerra Unida de la localitat van patir insults, amenaces i altres comportaments intolerables, segons els informes de la policia local.

El text de la proposta aprovada subratlla que “ni els nostres representants polítics de la corporació municipal ni les forces de seguretat com són la policia local i la guàrdia civil poden ser objectes de cap comportament violent o vexatori”, de manera que exhorten a l’ajuntament a una revisió sobre l’ús d’aquest edifici qualificat actualment com a bé d’interès cultural (BIC).

La resolució de Riba-roja de Túria condemna “de manera unànime” les vexacions, insults i amenaces dirigides a les i els regidors de la corporació municipal i el menyspreu i insults a la policia local i guàrdia civil realitzats en aquest acte i xarxes socials ” ja que, segons es recull, els mateixos “no poden ser objectes de cap tipus de comportament violent o vexatori”.

El grup socialista afirma, a més, en el mateix text aprovat que l’acte organitzat per l’esmentada formació i animat per diferents partits polítics i col·lectius no afins a les seves idees “ha provocat unes tensions innecessàries i un alarmisme social que ha conduït a actituds indesitjables per alguns dels assistents cap a les forces de l’ordre i cap a representants de la corporació “.

Cal recordar que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va assegurar en un comunicat de premsa publicat el dia abans de l’acte que aquest esdeveniment “no guarda relació amb l’ajuntament ni amb l’actual equip de govern” a el temps que la sol·licitud per a la seva celebració es va tramitar “igual que ho ha fet amb altres entitats polítiques o d’una altra índole, en el passat, complint així amb la normativa municipal”.

La normativa per a la cessió de les instal·lacions com les de l’Castell estan recollides en la corresponent ordenança municipal que va ser aprovada en el ple municipal del 3 de març de l’any 2004, sota govern de Partit Popular. Per tant, després de la revisió de la documentació acreditada pels tècnics municipals en l’acte de l’25 de gener “els sol·licitants compleixen tots els requisits exigibles perquè es tramiti la sol·licitud, sent obligatori el seu compliment per part de l’ajuntament”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*