Riba-roja s’integra a l’major Hub d’Innovació en Economia Circular d’Espanya

Este espacio de colaboración público privado cuenta con compañías como Vodafone o Iberdrola

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde de Riba-roja de Túria ha informat aquest dijous 4 de febrer que l’Ajuntament de Riba-roja ha passat a formar part de l’hub d’innovació en economia circular “més important d’Espanya”, després de la presentació formal del seu municipi en un trobada digital que ha tingut lloc aquest mateix matí.

El Hub d’Innovació en Economia Circular, presidit per l’Ajuntament de Gavà i coordinador per l’empresa Tech friendly, té com a objectiu ser un pol de desenvolupament d’iniciatives innovadores basat en les ciutats circulars que l’integren i en la col·laboració públic privades amb empreses que la integren com Vodafone, Iberdrola, Aigües de Barcelona, ​​Cetaqua o Celsa Group.

“Es tracta d’un espai de trobada i treball en el qual les ciutats al costat de grans empreses dels nostres país i internacionals, van a impulsar projectes que ens facin passar d’una economia lineal a una economia circular” ha explicat Raga qui ha recordat que la essència d’aquests projectes està en transferir posteriorment els coneixements i experiències a altres municipis o actors socials i empresarials.

“Riba-roja és un municipi que va marcant l’agenda en matèria d’innovació i objectius de desenvolupament sostenible de manera activa i sense res a envejar a grans ciutats” ha afegit l’alcalde qui subratllava que “és un pas més en el nostre compromís amb la sostenibilitat i la conscienciació i participació de la ciutadania que sap que cal canviar el nostre model actual “.

El hub està conformat per un reduït grup d’ajuntaments com el de Sevilla, Gijón, Sant Ferran, Sant Cugat de Vallès i l’ajuntament de Sestao que tenen com a missió des del passat any crear un ecosistema territorial sostenible, basat en les 7 R ‘s: Repensar , Redissenyar, Reusar, Reparar, remanufacturar, Reciclar i Recuperar.

Durant la trobada digital mantingut aquest matí, l’alcalde de Riba-roja ha tingut l’ocasió de poder presentar tots els plans actualment en marxa al seu municipi en material d’ODS i sostenibilitat, a més de la proposta en desenvolupament de “Riba-roja respira” . Un projecte de col·laboració públic-privat que pretén netejar l’aire de les zones industrials a través d’una plantació massiva d’arbres i el reg intel·ligent amb aigua regenerada provinent de depuradores, a més d’aportar certificació de petjada de carboni a les empreses.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*