Riba-roja trasllada la biblioteca municipal als parcs públics i les urbanitzacions per a difondre l’hàbit de la lectura

Post també disponible en: Castellano

Més de 400 persones assisteixen a aquesta iniciativa municipal

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa la campanya “Roda Llibres” l’objectiu de la qual és traslladar la biblioteca municipal als parcs públics del nucli urbà i de les urbanitzacions. Aquesta iniciativa ha tingut lloc al llarg del passat mes de maig i es prolongarà durant tot el mes de juny en el nucli urbà mentre que al juliol s’estendran, també, a les àrees residencials del terme municipal. 

El departament d’Educació i Cultura de Riba-roja de Túria ha iniciat aquest projecte municipal amb l’objectiu de difondre i potenciar l’hàbit lector entre els més joves de la localitat i per a això cada dimarts durant els mesos de maig i juny trasllada bona part del material existent en la xarxa de biblioteques públiques als parcs municipals del nucli urbà. 

Sota el lema “Roda Llibres”, aquest projecte pioner té una cita amb els més joves durant una hora i mitja en total –de 18 a 19.30 hores- en les quals els tècnics de la biblioteca interactuen amb els més xicotets i els seus pares als parcs públics en els quals no sols es dediquen al préstec de llibres infantils i juvenils, sinó que, també, tenen l’ocasió de projectar iniciatives de foment de l’animació lectora. 

Per a això, dediquen un temps notable de la seua estada en aquesta mena d’espai públic a posar en pràctica diverses activitats la pretensió final de les quals passa per fomentar i potenciar l’hàbit a la lectura entre els més joves, amb lectures teatralitzades i diversos tipus d’animació perquè els assistents tinguen l’ocasió d’interactuar i implicar-se en el gust per la lectura. La iniciativa s’ha ampliat en les últimes cites amb la presència de pallassos en les lectures teatralitzades per a captar amb major facilitat l’atenció del públic més xicotet. 
El “Roda Llibres” s’ha desplaçat fins al moment als parcs de Riba-roja de Túria de la Plaça de l’Estació, el parc Vicent Andrés Estellés, el parc de l’Avinguda Azorín i el parc Heliodoro Gimeno, mentre que en les pròximes cites d’aquest mateix mes de juny tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament i el Parc de la Pineda, tots ells situats en el propi nucli urbà. 

Per al mes de juliol, la iniciativa augmentarà la seua presència no sols als dimarts sinó també als dijous de cada setmana i, a més, no sols tindrà lloc als parcs del propi nucli urbà, sinó que es desplaçaran al mateix temps a les àrees residencials existents en el terme municipal de Riba-roja de Túria, com és el cas de la Reva, Entrenaranjos, Masia de Traver i, finalment, València la Vella. 

Durant el present mes i el següent, la iniciativa es complementa amb una actuació de pallassos que interactuen amb el públic assistent i afigen, a més, un compte-contes per als més xicotets. La companyia “Chirimbolo Teatre” s’encarrega de dur a terme aquesta activitat en les 13 sessions que es desenvoluparan al llarg del mes de juny i juliol. 

El bon acolliment que ha tingut aquesta iniciativa entre el públic s’ha traduït en el nombrós públic que acudeix cada dimarts als parcs de Riba-roja estipulats en cada ocasió, amb més de 400 persones assistents fins ara i una mitjana de 100 persones en cadascuna d’elles. En cada cita, els tècnics de la biblioteca acudeixen amb una furgoneta en l’interior de la qual traslladen els llibres, a més de taules, cadires i tot el material necessari per al muntatge de les corresponents carpes on es realitza l’activitat. 

La iniciativa “Roda Llibres” conclourà el mes vinent de juliol, se suspendrà a l’agost per a evitar les altes temperatures estiuenques en les quals es poden produir els desplaçaments per motius vacacionals i es tornarà a reprendre entre els mesos de setembre i octubre a l’aire lliure. A continuació, s’interromprà en coincidir amb l’arribada dels mesos hivernals fins a la nova temporada que s’iniciarà a l’abril i conclourà a l’octubre. 

La regidora de Cultura de Riba-roja, Záfira Pérez, ha subratllat “el gran acolliment que ha tingut entre el públic aquesta iniciativa que havíem planificat amb anterioritat a la pandèmia i que ara hem posat en marxa en un moment en el qual les persones demanden activitats en espais oberts i ben ventilats i fugen dels recintes tancats i possibles propagadors del covid; per això, la potenciarem com a manera de fomentar la lectura entre els joves”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*