Riba-roja va destinar 192.000 euros en ajudes econòmiques d’emergència social al llarg de 2019 per a les famílies de la localitat

Riba-roja destinó 192.000 euros en ayudas económicas de emergencia social a lo largo de 2019 para las familias de la localidad.
Riba-roja destinó 192.000 euros en ayudas económicas de emergencia social a lo largo de 2019 para las familias de la localidad.

Post també disponible en: Castellano

Les campanyes de Nadal i Cap d’Any, a través del Programa d’Aliments de Riba-roja, van beneficiar al voltant de 100 persones.

Polítiques Inclusives realitza 202 valoracions de la dependència

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria va destinar un total de 192.000 euros en ajudes econòmiques d’emergència social a 249 unitats familiars de la localitat al llarg de l’any 2019. La Regidoria de Polítiques Inclusives, Igualtat i Drets Socials va destinar ajudes a 618 usuaris a al llarg de l’esmentat període en el qual s’inclouen prestacions econòmiques o un recurs social depenent d’aquest departament municipal.

Els ajuts econòmics d’emergència social es van distribuir entre les ajudes bàsiques per a la unitat de convivència com l’alimentació, els subministraments d’la llar com el lloguer o la hipoteca bancària, que van ascendir en total a 151.000 euros. L’alimentació infantil o menjador escolar va ser de 1.248’52 euros i l’allotjament temporal a altres 18.800 euros.

Les activitats extraescolars en centres de Riba-roja de Túria que realitzen els menors d’aquestes unitats familiars es van situar en 965 euros, les pròtesis visuals i auditives a altres 4.200 euros i les neteges de xoc a altres 6.400 euros. Per la seva banda, els ajuts destinats a medicació van suposar una despesa social de 3.700 euros mentre que als ajuts polivalents per cobrir diferents necessitats o situacions d’emergència es van destinar altres 3.700 euros addicionals i a el transport altres 1.900 euros.

El departament de Polítiques Inclusives i Drets Socials ha donat a conèixer, a més, les xifres derivades de la gestió de la Llei de la Dependència, de la qual van sol·licitar la seva aplicació un total de 179 usuaris de Riba-roja de Túria, altres 202 persones van ser valorades en la fase prèvia a la percepció d’un recurs mentre que altres 115 usuaris estan pendents, actualment, de valorar.

Cal assenyalar que s’ha reforçat el departament encarregat de tramitar la Llei de la Dependència amb altres dos tècnics reconeguts per la Conselleria de Polítiques Inclusives que s’uniran als dos tècnics actuals, de manera que el departament estarà format per un total de 4 tècnics.

Les campanyes de Nadal i Cap d’Any, a través del Programa d’Aliments de Riba-roja, van beneficiar al voltant de 100 persones que van rebre aliments com peix, carn, verdures o fruites donats per una cadena d’alimentació situada a la urbanització Muntanya Alcedo i una altra a el propi nucli urbà. Aquests productes es reparteixen entre les famílies beneficiades tant en la vetllada de Nadal com Cap d’Any, tenint en compte a les famílies amb més risc d’exclusió social.

Aquests ajuts econòmics i socials es complementen amb la campanya de donació de lots de joguines i regals per part d’empreses de el sector que durant l’any 2019 van donar un total de 19 lots de joguines dels que es van beneficiar un total de 10 unitats familiars en el si havia fins a un total de 19 menors. L’entitat Fundaempleo farà lliurament en els pròxims dies de més lots de joguines que es repartiran amb la tradicional Cavalcada de Reis.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l’esforç que des del departament de Polítiques Inclusives i Drets Socials s’ha realitzat al llarg de l’any 2019 per ajudar a totes aquelles famílies de la localitat que estan travessant actualment problemes econòmics i socials, per això cal continuar en la mateixa línia de treball “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*