Sanitat adopta mesures addicionals per controlar la transmissió comunitària associada a brots de coronavirus a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat mesures per controlar la transmissió comunitària associada als brots de coronavirus detectats a Elx, Oriola, Guadassuar i Onda, gràcies a la situació de seguiment i detecció precoç dels brots.

Barceló ha ressaltat que aquest seguiment i detecció precoç “han donat com a resultat una situació de contenció de l’expansió de virus i ha permès que siguem la comunitat autònoma amb una menor incidència acumulada”.

En aquest sentit, ha informat que la resolució en la qual s’adopten aquestes mesures serà publicada el proper dilluns al Diraio Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). “Les mesures de control són proporcionals als nivells d’alerta que ofereixen una sèrie d’indicadors avalats pels informes de l’increment de l’nombre de casos que aconsellen prendre mesures addicionals de caràcter temporal, per 14 dies naturals”, ha assenyalat la consellera. D’aquesta manera, segons la màxima responsable de la sanitat valenciana, “malgrat que els informes realitzats aquesta mateixa setmana per part de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions evidencien que les mesures de prevenció davant el Covid que es van adoptar a l’agost al acord de Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut i que segueixen vigents, han tingut un impacte positiu. aquests mateixos informes indiquen que segueix sense observar-se el descens de nous casos esperat “.

Per tant – ha continuat Ana Barceló -, “és recomanable mantenir l’aplicació de les actuacions coordinades en matèria de salut pública per respondre davant la situació d’especial risc derivada de l’increment de casos positius per COVID-19 dirigides a el control de la transmissió en els àmbits que actualment són l’origen dels brots epidèmics de major impacte i risc “. I a el mateix temps, “adoptar mesures addicionals que puguin controlar la transmissió comunitària associada a aquests brots que es detecten, introduint una modificació que afecta el consum en barra”, ha assenyalat.

Es prioritza el consum en taula

En concret, la consellera ha detallat que es prioritzarà el consum en taula. Això no obstant, es podran habilitar zones de la barra per al consum sempre que es pugui garantir la distància física de seguretat d’1,5 metres entre clients o grups de clients. Aquests grups de clients seran d’un màxim de 4 persones. La zona de la barra habilitada per al consum ha d’estar degudament senyalitzada.

Barceló ha avançat que, “a través d’aquesta resolució s’aplicarà una tercera pròrroga sobre les mesures de prevenció davant el coronavirus en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. La resolució conté una sèrie de 22 mesures, bàsicament de reducció d’aforament, de restricció de visites en centres de majors “.

Nivells definits per indicadors epidemiològics i de capacitat assistencial

La consellera ha reiterat que “les actuacions de resposta davant de l’evolució de la situació epidemiològica es recolzen en l’avaluació de risc sistemàtica que es realitza per àmbits geogràfics delimitats, normalment municipi, departament de salut, província o comunitat autònoma i que les mesures de control han de ser proporcionades als diferents nivells d’alerta definits per un conjunt d’indicadors epidemiològics i de capacitat assistencial “.

D’aquesta manera, segons Barceló, “l’actual situació epidemiològica en els municipis esmentats està avalada pels informes de 14 d’octubre, dels Centres de Salut d’Alzira, Elx i Oriola, on s’evidencia un increment de nombre de casos en les últimes setmanes, i aconsella establir mesures addicionals a les existents, de caràcter temporal, per evitar les situacions que puguin suposar un major risc d’exposició i transmissió de virus “.

Guadassuar

L’evolució de la situació epidemiològica a Guadassuar mostra una tendència creixent a partir de la setmana 36 que es fa clarament exponencial en la setmana actual. La traçabilitat en aquest municipi és baixa tot i haver-se detectat un brot relacionat amb un gimnàs que ha aportat més de 30 casos.

La resta de brots són de molt petita magnitud de manera que en gran part dels casos no s’ha pogut determinar aquesta traçabilitat. Afecta principalment a adults joves, el 40% dels casos es donen entre 35 i 44 anys, pel que de moment no hi ha sobrecàrrega a l’hospital.

Segons Barceló, “en els tres municipis es constata transmissió comunitària sostinguda, amb una tendència creixent significativa en el nombre de casos en les últimes setmanes i disminució de la traçabilitat pel que és necessari adoptar mesures excepcionals per reduir l’impacte de la pandèmia i, amb això, evitar el desbordament de el sistema sanitari “.

Per això, davant l’existència de transmissió comunitària amb alt nivell de circulació de virus i la disminució de la traçabilitat, fan necessària l’adopció de mesures excepcionals en aquest municipi per reduir l’impacte de la pandèmia i, amb això, evitar el desbordament de sistema sanitari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*