Sanitat comença a administrar a 130.000 persones que treballen en centres sanitaris la segona dosi de record de la vacuna contra la COVID-19

Post també disponible en: Castellano

El personal que treballa en Sanitat, pública i privada, es vacunarà principalment en el seu lloc de treball i en els serveis de prevenció

Un total de 17.618 valencians han rebut la vacuna bivalent en la primera setmana d’implementació de les recomanacions de vacunació per a la tardor

A partir del dilluns 17 d’octubre es vacunarà també els qui tenen condicions de salut d’alt risc i la població de 80 anys i més

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comença aquest dimecres a administrar la segona dosi de record de la vacuna contra el coronavirus al personal de centres, serveis i establiments sanitaris, tant d’Atenció Primària com hospitalària, pública i privada, així com les persones que treballen en els serveis d’emergències sanitàries i estan en contacte amb pacients. En total, són 130.000 persones.

“La vacunació de tot aquest personal que treballa en centres sanitaris, tant públics com privats, s’escometrà principalment als llocs de treball i als serveis de prevenció hi adherits. A més, s’han mantingut reunions amb els col·legis professionals, que podran organitzar campanyes ad hoc”, ha explicat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez.

A més dels sanitaris, i les persones que viuen o treballen en residències de majors i altres centres d’atenció a la discapacitat i que ja estan rebent la protecció extra contra el coronavirus, a partir del dilluns 17 d’octubre es vacunarà també els qui tenen condicions de salut d’alt risc i la població de 80 anys i més, d’acord amb les Recomanacions de vacunació contra la COVID-19 per a la tardor a Espanya del Ministeri de Sanitat.

En concret, està previst començar la immunització amb els majors de 80 anys i, seguidament, els majors de 70 anys i els majors de 60 anys, per aquest ordre, perquè l’edat és un factor de risc en la malaltia per coronavirus.

En el cas de les persones que rebran la vacuna per edat, “se simultaniejarà la segona dosi de record de la vacuna contra la COVID amb la vacuna de la grip per a evitar dobles desplaçaments”, hi ha afegit Mínguez. Aquest grup poblacional s’immunitzarà seguint les directrius que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública comunicarà amb antelació.

Sumant tots els col·lectius, el nombre de persones susceptibles de rebre la segona dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus ascendeix a 1.659.534 a la Comunitat Valenciana.

En la primera setmana d’implementació de les Recomanacions de vacunació contra la COVID-19 per a la tardor a Espanya, un total de 17.618 persones han rebut la vacuna bivalent a la Comunitat Valenciana.

Cinc mesos de separació des de l’última vacuna contra la COVID

La Comunitat Valenciana està administrant aquesta dosi de record amb vacunes bivalents, que generen protecció enfront de les subvariants d’òmicron (les presents actualment) i contra altres variants que van circular amb anterioritat.

La dosi s’està inoculant independentment del nombre de vacunes rebudes amb anterioritat, perquè es tracta de preparacions noves que protegeixen contra subvariants d’òmicron i altres llinatges. A més, la infecció recent no és ni una contraindicació ni un eximent per a la vacunació contra la COVID-19. Ara bé, s’ha observat una resposta millor a la vacunació quan es respecta un interval de temps entre la infecció prèvia i la vacunació.

En concret, el lapse és d’almenys cinc mesos després de la infecció (això inclou les persones amb símptomes prolongats posteriors a la COVID-19), excepte per a residents de centres de majors, persones de 80 anys i més, i pacients que tenen un alt grau d’immunosupressió, col·lectius per als quals l’interval es redueix a tres mesos.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*