Sanitat confirma 414 nous casos a la Comunitat en el dia en què Espanya supera els 100.000 contagis i registra ja 9.053 morts per coronavirus

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut aquest dimecres per actualitzar la informació sobre la incidència de l’coronavirus a la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 414 nous casos positius, que eleven a 5.922 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l’hospital i 365 d’ells a l’UCI.

Unes xifres que es donen en una jornada en què Espanya ha superat els 100.00 contagiats (concretament, 102.136) i suma més un total de 9.053 morts per coronavirus.

Dels 414 nous casos positius, 47 es troben a la província de Castelló, 152 a la província d’Alacant i 215 a la de València.

Per províncies, el nombre total de casos positius és de 660 a la província de Castelló (213 hospitalitzats, 40 d’ells a l’UCI), 2.173 a la província d’Alacant (792 hospitalitzats i 133 d’ells a l’UCI), i 3.089 en la província de València (1.184 hospitalitzats i 192 d’ells a l’UCI).

El nombre de professionals sanitaris que han donat positiu en total és de 1.001 (121 a la província de Castelló, 428 a la d’Alacant i 452 a la província de València).

Fins aquest dimecres, s’han produït 395 morts a la Comunitat Valenciana: 42 a la província de Castelló, 167 a la Alacant i 186 a la de València. A el mateix temps, s’han donat un total de 240 altes: 9 a la província de Castelló, 62 a la d’Alacant i 169 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu són 16.132.

Fins al moment, 2.140 professionals sanitaris s’han inscrit a la borsa de treball habilitada per la Conselleria de Sanitat perquè metges, metgesses i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges i metgesses que encara no tenen especialitat puguin ajudar a combatre el coronavirus.

· Personal facultatiu jubilat menys de 70 anys: 97

· Personal graduat en Medicina sense especialitat: 931

· Personal graduat en Infermeria: 1.060

· Personal jubilat Infermeria menys de 70 anys: 52

Actualització de la situació en residències de gent gran

La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s’han detectat casos positius en 80 centres (8 a la província de Castelló, 20 a la província d’Alacant, 52 a la província de València):

· Residents que han donat positiu: 459

· Personal treballador que ha donat positiu: 150

· Residents morts: 98

A hores d’ara, es troben sota vigilància activa de control sanitari juliol residències a la Comunitat Valenciana.

Espais segurs per a persones amb coronavirus a les residències

La consellera ha explicat que “és essencial trencar la cadena de contagis. Les residències de gent gran són un punt crític i per això és fonamental poder dur a terme mesures que facin possible aïllar persones infectades d’aquelles que no ho són”.

En aquest sentit, s’està avançant en un protocol d’actuació costat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per crear espais segurs d’atenció a persones amb COVID-19.

“Hem de separar i atendre’ls en espais diferenciats”, insistia Barceló, que assenyalava que “no en totes les residències es pot dur a terme aquest aïllament total que cal”, de manera que “amb aquest sistema de trencament de la cadena de transmissió es s’han habilitat aquests espais segurs amb més presència i control d’Assistència Sanitària “.

Protocol de comunicació per a pacients amb coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conscient que la comunicació és una necessitat essencial en el procés de recuperació de les persones, ha dissenyat dos circuits de comunicació: un entre la infermera o metge i la família, i un altre entre el pacient i seva pròpia família.

En el cas dels pacients que no disposen d’un dispositiu propi per mantenir el contacte amb la seva família es va a procedir a la identificació d’un telèfon de contacte i d’un portaveu familiar que serà la referència per a l’equip sanitari, establint un horari i una freqüència de trucades a aquest portaveu familiar. A més, a través del SAIP, el Servei d’Atenció i Informació a l’Pacient, es farà arribar a les persones ingressades als objectes personals que puguin necessitar.

Per garantir la protecció de dades de caràcter personal, no s’atendran trucades de persones que no sigui el portaveu familiar.

Sol·licitud d’aclariment de l’sindicat CESM-CV

El Jutjat del Social número 6 de la província d’Alacant, en un aclariment remesa a l’sindicat mèdic CESM-CV sobre la interlocutòria que ordenava proveir als i les professionals sanitaris de material de protecció en el “menor temps possible”, ha assenyalat que entén “pel menor temps possible” l’indispensable de la recepció de l’material fins el lliurament efectiu a professionals sanitaris amb l’única dilació possible de el temps necessari per a la constatació que el material és adequat i testat pel que fa a la seva efectivitat.

Tota la informació actualitzada: consultar aquí

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*