Sanitat inverteix més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla del departament de salut de Manises fins a les 2.560 places

Post també disponible en: Castellano

 Des del dia 7 de maig, la Generalitat assumeix la gestió directa del departament de salut de Manises.
La Conselleria augmenta la plantilla en un 20,24% per a oferir la millor atenció sanitària a la població assignada a aquest departament de salut.
En concret, es creen 431 noves places, se subroga a 1.831 professionals i 298 és ja personal estatutari.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assenyalat durant la seua visita a l’Hospital de Manises el primer dia en què la Conselleria de Sanitat assumeix la gestió directa d’aquest departament de salut, que la ciutadania comptarà amb la millor atenció sanitària “i per a això, destinarem més de 114 milions d’euros per a ampliar la plantilla d’aquest departament de salut fins a aconseguir les 2.560 places”. 
En concret, a partir d’aquest dimarts la nova plantilla queda formada per 1.831 llocs corresponents al personal subrogat, en els quals també estan inclosos els professionals del laboratori; 431 noves places de nova creació que ja estan en procés de cobertura; i el personal estatutari dependent de la Conselleria amb el qual ja comptava el departament de salut i que ascendeix a 298 professionals.
En aquest sentit, “Sanitat ha augmentat en un 20,24% la plantilla que exerceix la seua labor en els centres que conformen el departament de salut de Manises, tant centres de primària com el centre hospitalari, per a respondre a la demanda assistencial dels ciutadans d’aquesta localitat”, ha assenyalat el conseller.
D’altra banda, segons ha explicat Gómez, des que es va comunicar la finalització del contracte amb la concessionària el mes d’octubre passat, la Conselleria ha treballat per a dur a terme “un procés de canvi de gestió de forma planificada, ordenada i assossegada”. El conseller ha posat en valor que “ha sigut una decisió allunyada d’ideologies i sectarismes, i prioritzant principalment allò que resultara més beneficiós per als pacients, ja que constitueixen l’eix central del nostre sistema sanitari”.
Així mateix, durant la seua visita el conseller ha anunciat que la nova gerent del departament de salut de Manises serà Beatriz Gómez, fins ara comissionada de la Conselleria en el departament, i ha mantingut una reunió amb els caps de servei i el comité d’empresa.
Durant la seua visita, Gómez ha estat acompanyat pel secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital, Bernardo Valdivieso; el director general de Gestió Econòmica i Infraestructures, Pedro López; la directora general de Farmàcia, Elena Gras; la directora general d’Atenció Hospitalària, María Jesús Arilla i la directora general de Personal, Amparo Pinazo.
El conseller ha traslladat a tot el personal i a l’empresa concessionària sortint el seu agraïment per “l’intens treball realitzat per part de tots perquè aquest canvi a gestió directa s’haja realitzat d’una manera impecable i sense incidents, de manera que no afectara el ritme assistencial i que no repercutira en l’atenció sanitària que reben els pacients”.

ASI València Oest

D’altra banda, el departament de salut de Manises s’integrarà en l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) València Oest, de la qual formen part també els departaments de salut de l’Hospital General de València i el de Requena.
Gómez ha explicat que s’inicia una nova etapa per a aquest departament, en el qual s’està treballant ja des de la Conselleria de Sanitat “perquè comença una planificació global en aquesta agrupació sanitària per a adequar la cartera de serveis a les necessitats dels ciutadans assignats a aquests departaments”.
Quant a les inversions en el departament de salut de Manises, Sanitat està treballant en la millora del Centre Sanitari Integrat de Bunyol. En concret, el conseller ha indicat que “hi ha una planificació perquè el CSI de Bunyol compte amb una àrea de Neurorrehabilitación i Rehabilitació, de manera que els pacients no hagen de desplaçar-se”.
Així mateix, està prevista una dotació pressupostària de set milions d’euros per al nou centre de salut de Riba-roja, que està previst que puga estar finalitzat per a l’any 2027.
A més, actualment s’està realitzant la primera fase de les obres de l’Hospital Militar, que finalitzarà el mes vinent de desembre de 2024, i està prevista una segona fase que s’espera que estiga finalitzada en 2027.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*