Sanitat manté per a aquest dissabte l’alerta per calor alt en zones de set comarques de la Comunitat Valenciana

L'estiu comporta la pujada de les temperatures.
L'estiu comporta la pujada de les temperatures.

Post també disponible en: Castellano

Altas temperaturas.
Altes temperatures.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia, utilitzar roba ampla i lleugera i protegir el cap amb una gorra

S’aconsella beure força aigua i amb freqüència, evitar l’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants i calentes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), manté per a aquest dissabte l’alerta sanitària per nivell taronja en zones de set comarques de la Comunitat Valenciana.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les denominades 1 i 7, que corresponen a zones de les comarques de l’Alcalatén, Els Ports, Alt Maestrat, Baix Maestrat, la Plana Baixa, l’Alt Millars i la Vall d’Aiora.

Les poblacions que corresponen a la zona climatològica 1 són Vistabella del Maestrat, Morella, Castellfort, Vilafranca, Ares del Maestrat, Benafigos, Benassal, Castell de Cabres, Xodos, Cinctorres, Culla, Forcall, Herbes, La Mata de Morella, La Pobla de Benifassà, Olocau del Rei, Palanques, Portell de Morella, Todolella, Vallibona, Villores i Sorita.

Així mateix, les poblacions que corresponen a la zona climatològica 7 són Eslida, Ain, Alcudia de Veo, Argelita, Artana, Ayódar, Cirat, Espadella, Fanzara, Fonts d’Ayódar, Llucena, Ludiente, Suera, Tales, Toga, Torralba de la pineda, Torrechiva, Vallat i Villamalur.
Els municipis compresos en cada zona es troben detallats a l’enllaç següent: http://www.ceam.es/ceamet/val/temperatura/infozonas.html

Recomanacions davant la calor

En produir aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones grans, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats al calor i nens.

Es recomana evitar sortir al carrer en les hores més caloroses del dia; també es recomana utilitzar roba ampla, lleugera i de colors clars i protegir el cap amb una gorra o barret.

A la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol, i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure força aigua i amb freqüència, encara que no es tingui set; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants i calentes i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques. La Conselleria de Sanitat i Salut Pública detalla a la pàgina web www.san.gva.es/ola-de-calor informació sobre recomanacions per protegir la salut en cas de temperatures extremes.

Alertes sobre els nivells de calor

Des del CEAM diàriament s’estableix un mapa de riscos durant tres dies consecutius en què s’indica el nivell de temperatura a les 28 zones termoclimáticas que hi ha establertes a la Comunitat Valenciana. En aquest mapa s’indica el nivell verd, groc, taronja o vermell (normal, moderat, alt i extrem) que marcarà un seguit d’actuacions i intervencions en salut en funció del risc.

Per establir un avís d’intervenció en salut pública les prediccions han de mantenir-se durant els dos primers dies, és a dir nivell alt o extrem aquest dissabte i aquest diumenge. En aquest cas, des de la Conselleria de Sanitat s’alerta sobre el risc de temperatures elevades i s’ofereix informació sobre consells i mesures preventives que cal adoptar.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*