Post també disponible en: Castellano
Ahir recollien el guardó representants del Centre de Salut Pública d’Utiel i de l’Ajuntament d’Utiel
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reconeixia ahir a 37 projectes com Bones Pràctiques en el Sistema Valencià de Salut, entre els quals es trobava el projecte “Vulnerabilitat, Intervenció i Desenvolupament Comunitari (VID)” impulsat pel Centre de Salut Pública d’Utiel del Departament 8 de Requena. Aquest projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Utiel, Creu Roja Utiel i Càritas Utiel., Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, així com el Departament de Salut de Requena representat pel Centre de Salut d’Utiel i el Centre de Salut Pública.
El secretari autonòmic de Salut Pública, Narcís Vázquez lliurava ahir els reconeixements durant la celebració de les II Jornades de Bones Pràctiques en el Sistema Valencià de Salut que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.
El diploma de reconeixement al projecte V.I.D com a Bona Pràctica en el Sistema Valencià de Salut ho recollien Diana Ampolla, metgessa de la Unitat de Promoció de la Salut del Centre de Salut Pública de Utiel i la Regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Utiel, Noelia Martínez.
En concret, per a la convocatòria 2018 es va tenir en compte la segona línia estratègica del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa s’han valorat actuacions grupals i comunitàries destinades, fonamentalment, a la prevenció ia l’atenció de la cronicitat en les diferents etapes del cicle vital, com la que s’ha plantejat a través del projecte VID
Projecte V.I.D Utiel
El projecte guardonat planteja com a principal objectiu formar en salut i donar poder a col·lectius en estat de vulnerabilitat dins l’àmbit local. Una formació integral que s’ha desenvolupat a través de diverses sessions informatives i que ha comptat no només amb els professionals de salut del Centre de Salut Pública d’Utiel sinó també per agents de salut formats prèviament en el Programa MIHSALUD.
Aquest any, durant els mesos de maig i juny, s’impartiran diversos tallers i xerrades informatives vinculades al projecte que abordaran temes sobre primers auxilis, violència de gènere, cures de la infància i malalties de transmissió sexual entre d’altres. Uns tallers que estaran vinculats i seran valorats de cara al Pla municipal d’Ocupació d’Emergència Social.
Be the first to comment