Sanitat Vegetal recomana tractar contra l’arna del ram

Post també disponible en: Castellano

De la mateixa manera que en altres zones vitícoles, el seguiment del cicle biològic de l’arna del ram en la zona d’Utiel-Requena, es realitza pels tècnics de Cooperatives Agroalimentaries CV i el Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
A conseqüència del seguiment d’aquest cicle, es van detectar les primeres captures d’adults en paranys en iniciar-se la tercera desena del mes de juny. Durant l’última setmana d’aquest mes van ser observades les primeres posades sobre raïms procedents d’aquests adults. La majoria d’aquestes posades es trobaven en forma d’ou groc, amb el que es preveu que comencen les eclosions a principis del mes de juliol. 
El nivell de posades observat és bastant elevat, arribant-se a observar nivells de posada de 40-45% de raïms ocupats. 
D’altra banda, s’observa un retard en el cicle biològic de la plaga de 10-12 dies entre les zones més tardanes de la comarca i les més càlides.
Per tot això, el Servei de Sanitat Vegetal recomana realitzar un tractament insecticida per al control d’aquesta plaga. Aquest tractament es realitzarà entre els dies 6 i 17 del mes de juliol, tots dos inclusivament. Les vinyes de les zones més càlides (Cases de Eufemia, Els Ruices, Els Marcs, Les Monges, Camp Arcís, Llogarets de la Vega…) s’hauran de tractar durant els primers dies d’aquest període, mentre que els situats en les zones més tardanes es tractaran en els últims 5 dies de l’esmentat període. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*