Post també disponible en: Castellano
L’espectacle d’aquest any “Una cançó per a Europa” es podrà veure aquest diumenge 9 de juny a les 20 h. al Saló Musical La Pau de Set Aigües
El projecte teatral europeu de la Universitat, Escena Erasmus fa parada per primer cop al municipi de Setaigües (La Foia de Bunyol-Xiva) per presentar el seu últim espectacle, ‘Una cançó per a Europa’. Una comèdia amb cançons en directe que pretén ser un crit d’optimisme davant l’auge de l’extrema dreta i els populismes i que girarà per la Comunitat Valenciana fins al 14 de juliol.
Aquesta funció s’emmarca dins de la gira de “Les Petites Europes” posada en marxa per setè any consecutiu per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València.
‘Una cançó per a Europa’ és un espectacle, en castellà i valencià, interpretat per 16 actors i actrius de 7 nacionalitats diferents (Etiòpia, Alemanya, Noruega, Gàmbia, Itàlia, França i Espanya), que demostren sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar les diferències. Enfrontaments, discussions, populismes, fronteres creixents, amenaces, falta d’ètica, col·lapse, banderes renovades, somriures tortes. ¿Camina Europa cap a un nou abisme? ¿Arribem al final d’un llarg temps de pau? Podem sortir d’aquesta cruïlla? Cap a on anem? És la premissa de l’espectacle que es va representar a València amb gran èxit de públic i de crítica i que ara recorrerà més de 20 poblacions valencianes.
Per al seu director escènic, Javier Sahuquillo l’espectacle és “una comèdia que, des de la diversió i amb un caràcter crític, imagina una Europa en que l’any 2023 guanya la ultradreta, una realitat plausible, que convida el públic a fer-se preguntes”.
El muntatge està escrit a propòsit per destacats dramaturgs de l’escena valenciana: Guada Sáez, Michele Ruols, Begoña Tena, Sonia Alejo, Sara Acàmer, Daniel Tormo, i per primera vegada col·laboren un autor de Madrid, Ignacio García May, i un autor italià , Michele Ruol. L’espectacle està protagonitzat per: Nicolás Aranda (Canàries), Hanna Assefu (Etiòpia), Lucy Bigard (França), Simona Bongiorni (Itàlia), Vera La Rosa (Itàlia), Momodou Dibba (Gàmbia), Martin Gast (Alemanya), Mari Holmsen (Noruega), Annkathrin Jantz (Alemanya), André-René Knobloch (Alemanya), Adriana Morbiducci (França), Quentin Rodríguez (França) i les actrius i actors valencians: Elena Pardo, Celia Burgos, Helena Ramon, Bruno Tortosa i Raquel Violero.
Per a l’alcalde en funcions de Set Aigües, Santiago Mas: “valorem molt positivament la visita d’Escena Erasmus al nostre municipi, ja que el principal objectiu és que, des de la cultura i mitjançant la interpretació, puguem apropar a les persones la idea d’interculturalitat . En l’actualitat és una assignatura pendent en la nostra societat, i hem d’incidir en treballar pel respecte i la solidaritat cap a totes les persones. Per això, considerem que aquest projecte és de gran importància per al nostre municipi “.
Durant tot el dia es realitzaran activitats de diàleg entre la companyia europea i els col·lectius de la població. A les 20 h. es realitzarà la funció de l’espectacle al Saló Musical “La Pau” de Set Aigües. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament. La funció no està recomanada per a menors de 12 anys.
Escena Erasmus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, Premi Talent Jove 2018, i Menció Especial del Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe) és un projecte pioner a Europa en la promoció cultural entre joves i un dels projectes culturals més singulars de la Universitat de València
Be the first to comment