S’instal·la una estació meteorològica a la Pobla de Vallbona

'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica en el municipi.
'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica en el municipi.
'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica en el municipi.
‘Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica en el municipi.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha instal·lat una estació meteorològica en el municipi, amb la qual es pot oferir a la ciutadania informació referida a les temperatures previstes, anàlisis de pluviometria, velocitat del vent o les previsions sobre la humitat en l’ambient. De moment, és possible accedir a aquestes dades a través de la pàgina web http://inforatge.com/meteo-lapobladevallbona, encara que està previst que s’incloga també en l’APP La Pobla Info i en la mateixa pàgina web de l’Ajuntament poblà.

El regidor de Medi Ambient i Agricultura en el consistori de la Pobla de Vallbona, Javier Descalzo, ha explicat que aquesta adquisició s’efectua per un doble motiu: “D’una banda considerem útil que els nostres veïns i veïnes disposen d’aquesta informació. Per una altra, amb aquesta eina podrem elaborar informes relatius a pluges intenses o forts vents, que a vegades poden generar desperfectes en empreses del municipi, així com en cultius. Fins i tot en habitatges de particulars es produeixen danys i no sempre és senzill justificar què ho va ocasionar. Amb les dades que ens ofereix l’estació meteorològica serà més senzill tramitar les reclamacions davant les entitats asseguradores”.

L’estació que s’ha instal·lat en el nostre municipi disposa també d’un sistema d’alertes, que estan connectades amb personal específic (Protecció Civil, Policia Local), i que permeten tenir constància de vents amb una intensitat superior a l’habitual, així com pluges especialment abundants: “Considerem rellevant que tant els regidors i el mateix alcalde de la Pobla de Vallbona com a agents de Policia Local o efectius de Protecció Civil disposen d’una eina que els indique en temps real qualsevol incidència que puga permetre’ns donar una resposta més eficaç i immediata”, afig l’edil de Medi Ambient i Agricultura.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*