Tierra Bobal dona els diplomes de la II edició 
del seu curs de guies acompanyants

Post també disponible en: Castellano

A l’acte van assistir el secretari autonòmic de turisme Francesc Colomer; la directora general de Labora, Rocío Briones; el president de la Mancomunitat Interior Terra del Vi (MITV), Gabriel Mata, i representants municipals dels 9 municipis de la comarca.

El centre de turisme rural Les Viñuelas de Sinarques va acollir dimecres passat 9 de febrer el lliurament dels diplomes a la II edició del Curs de Guies Acompanyants Terra Boval, que va nàixer des del Projecte Experimental d’Ocupació Adapt@+t com a resposta a la necessitat de comptar amb ambaixadors que reben i acullen als turistes que s’acosten a aquest destí. 
El curs és una formació per a l’ocupació específica i exclusiva que possibilita, a més de l’obtenció d’ocupació per compte propi o alié, la divulgació de la cultura vitivinícola i dels recursos naturals als turistes que visiten Terra Boval. 
En l’acte van intervindre Cruz López, coordinadora del projecte Adapt@+t, que va destacar “la importància de la governança participativa com a manera d’abordar els reptes de la comarca”. 
Gabriel Mata, president de la Mancomunitat, va agrair als representants de la Generalitat Valenciana la possibilitat d’optar a aquests programes, que enforteixen i fan prosperar al territori basant-se en els seus recursos i posant-los en valor. Va destacar l’alegria de la comarca en comptar amb “ambaixadors que reben i acullen als turistes, que s’acosten a la nostra Terra, els fan arribar el nostre relat i contribueixen al fet que creuen vincles amb nosaltres.”
L’alcaldessa de Sinarques, Maria José Clemente, va donar la benvinguda al seu municipi i va expressar que l’objectiu dels nostres guies, com ho és el de la comarca, és el de “acariciar l’ànima dels quals ens visiten perquè es vagen amb ganes de comptar el viscut i la ferma voluntat de tornar”.
Després del lliurament de diplomes va prendre la paraula Rocío Briones, directora general de LABORA, qui va ressaltar que “l’objectiu del Projecte AVALEM TERRITORI és fer partícips als territoris en la construcció del seu futur”. 
Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, va finalitzar destacant que la paraula fonamental que s’havia pronunciat en aquest dia era “Ambaixadors”. “Ambaixadors d’una manera de ser i estar en el món”. A més, va oferir diverses afirmacions: “Terra Boval significa un somni col·lectiu (…) Mai sereu els millors en franquícies, però sí una proposta honesta i creïble”. “Vosaltres teniu tot pel que val la pena lluitar, el futur passa per ací”. Per a finalitzar, va ressaltar que la MITV és “l’únic espai supramunicipal que ha aconseguit un Pla de Sostenibilitat Turística en Destí”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*