Tot llest a Bunyol per a gaudir del “Mà a mà”, el concert de música de bandes més afamat i esperat de l’any

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol i les dues bandes de música locals, la SM “L’Artística” i el CIM “L’Armònica”, ja tenen tot llest per a l’extraordinari i esperat concerte “Mà a mà” que totes dues formacions oferiran a l’auditori a l’aire lliure del Passeig de Sant Lluís aquest dissabte, 20 d’agost, a partir de les 22,30 hores.

Banda simfònica de la SM “L’Artística” durant un dels últims concerts “Mà a mà”.

Tot està llest ja a Bunyol per a gaudir del concert de música de bandes amb major renom al nostre país. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol i les dues entitats musicals bunyolenses, la Societat Musical “L’Artística” i el Centre Instructiu Musical “L’Armònica”, ultimen els detalls i realitzen els últims assajos de les obres que interpretaran en el grandiós concerte “Mà a mà” que totes dues formacions musicals protagonitzaran a l’Auditori municipal a l’aire lliure del Passeig de Sant Lluís aquest dissabte, 20 d’agost, a partir de les 22,30 hores.

Banda simfònica del CIM “L’Armònica” durant un dels últims concerts “Mà a mà”.

Dos anys després que haguera de suspendre’s a conseqüència de la pandèmia de covid-19, el famós i molt esperat concerte “Mà a mà” de Bunyol torna a més en la seua 47 edició amb nous protagonistes, com són els directors de totes dues bandes simfòniques: Mario Ortuño al capdavant de “Els Lletjos” i Saül Gómez de “El Litre”; directors que per primera vegada s’enfrontaran al repte de dirigir un dels concerts de bandes de música amb major renom no sols a nivell nacional sinó també internacional. 

Los directores de “Los Feos”, Mario Ortuño; y de “El Litro”, Saül Gómez.

“Una cita musical espectacular que a més es desenvolupa en un dels marcs més extraordinaris com és l’auditori a l’aire lliure del Passeig de Sant Lluís de Bunyol, un bellíssim i també espectacular espai excavat en la pedra toba bunyolense que ofereix una acústica sensacional”, com ha posat de manifest la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Mireia Parla.

Els periodistes Rosa Romero i Chimo Masmano seran els encarregats de presentar una vetlada que obrirà la banda simfònica de la SM “L’Artística” sota el suggeridor epígraf “Arriba l’estiu”, amb un repertori compost per Divertimento, d’Oliver Waespi; l’espectacular suite Els trois notes du Japan, de Toshio Mashima; i pel monumental primer moviment de la Symphony núm. 3, de Gustav Mahler, amb transcripció de Cristian García González. 

Mentre que el CIM “La Armónica” la seua participació en la segona part del “Mà a mà” 2022 amb el preciós pasdoble en honor al 75 aniversari de la festa de l’entitat, Paso al Litro, de Roque Baños; continuarà amb la transcripció per a banda de Roberto Forés del poema simfònic Fiestas romanas, de Ottorino Respighi; i finalitzarà la seua actuació amb l’estrena de Lightfall, Sinfonía número IIII, de Stephen Melillo, compositor que a més ha confirmat la seua presència a l’auditori.

El concert es donarà per conclòs amb la interpretació de l’Himne a Bunyol, de Manuel Chillida i Guzmán Cárcel, que serà dirigit pel President d’Honor d’enguany, el músic, director i compositor alacantí Rafael Pascual Vilaplana.

Un aforament al complet

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Mireia Parla, ha avançat que l’auditori a l’aire lliure de Sant Lluís, que compta amb un aforament de 2.400 butaques, “molt probablement oferirà un aspecte impressionant, atés que la venda d’entrades marxa a molt bon ritme i molt probablement estarà al complet. Encara que per a qui encara no haja aconseguit la seua entrada encara pot fer-ho a més d’en taquilla aqueixa mateixa nit, anticipadament fins a les 14,00 hores d’aquest dijous, 18 d’agost, escrivint als correus electrònics Sociedad@laartistica.org o Sociedad@cimarmonica.es. I fins i tot encara es poden comprar físicament les entrades el dia 18 d’agost a la Sala El Mercat de Bunyol en horari de 19,00 a 21,00 hores”.

La concejala de Cultura del Ayuntamiento de Buñol, Mireia Parla.

“Estem davant una cita que els bons amants de la música de banda no es poden perdre i al qual s’ha d’assistir per a gaudir de l’essència del concert ‘Mà a mà’ amb els més de 150 músics damunt de l’escenari”, com ha subratllat Mireia Parla; qui ha avançat que una altra de les novetats d’enguany és “la cessió d’entrades gratuïtes per als conservatoris de música de diferents poblacions, entre ells el de Bunyol, perquè els joves estudiants i futurs professionals de la música puguen també viure l’emoció d’aquest concert en directe i els anime i ajude a progressar en els seus estudis”. 

Per a finalitzar, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol ha volgut “convidar a tots els amants de la bona música a una cita ineludible com és el concert ‘Mà a mà’ de Bunyol que en aquesta la seua 47 edició les dues societats musicals bunyolenses tenen més ganes i il·lusió que mai de pujar-se a un escenari en una nit que segur que serà inoblidable”. 

La programació del 47 concerte “Mà a mà” de Bunyol així com més detalls sobre totes dues formacions musicals protagonistes o els seus directors pot consultar-se en la pàgina web conciertomanoamano.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*