Tot preparat per a la quarta edició de Graffitea Xest

Una imagen de la edición del año pasado de Graffitea.
Una imagen de la edición del año pasado de Graffitea.

Post també disponible en: Castellano

Una imagen de la edición del año pasado de Graffitea.
Una imatge de l’edició de l’any passat de Graffitea.

Xest ja s’està preparant per a una nova edició del festival internacional d’art urbà, Graffitea, que enguany Una imatge de l’edició de l’any passat de Graffitea.

Tal com expliquen des de l’organització, a càrrec de la regidoria de Cultura i del col·lectiu Wall Arttitude, la filosofia del festival va “més enllà de realitzar una sèrie d’intervencions murals”. El seu objectiu, afirmen, és “fer unes jornades de cultura i art urbà completes”.

“En totes les edicions hem comptat amb intervencions murals, però també s’han programat conferències sobre art, tallers de stencil i graffiti i una ruta amb explicacions per part d’un expert i dels i les artistes de les peces realitzades, de manera que el públic pot establir un diàleg directe amb els i les artistes i conèixer al detall els treballs realitzats “, declara la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente. “A més, Graffitea proposa als veïns i veïnes poder veure de prop el procés creatiu que duen a terme artistes de diferents parts del món, amb diferents tècniques i mètodes de treball. El festival ha gaudit d’una gran acollida al llarg d’aquests anys; de fet, en la primera edició dels murs intervinguts eren parets municipals, però amb el temps augmenten les cessions de murs privats dels veïns i veïnes de Xest “.

Concurs per a alumnat dels centres educatius de Xest

Llorente ha anunciat que, com a novetat en aquesta edició, durant el mes de febrer els artistes del col·lectiu Wall Arttitude dirigiran unes xerrades que es faran a les escoles de la localitat amb la finalitat que l’alumnat participi en el “I Concurs de Dibuix de Graffitea “.

Els treballs s’hauran de lliurar abans del 11 de març i s’exposaran el 5 d’abril, coincidint amb de lliurament de premis i l’acte d’obertura de la quarta edició de Graffitea Xest. Concretament, el lliurament de premis es farà a les 19 hores a la sala d’actes de la Caixa Rural de Xest i, tot seguit, s’inaugurarà l’exposició a la sala de plens de l’Ajuntament.

El 21 de març, a les 11 hores, al Centre del Carme de Cultura Contemporània de València acollirà la roda de premsa de Graffitea Xest 2019.

Graffitea 2019 · Quarta edició

Al llarg de tres edicions, més de 50 d’artistes d’art urbà, nacionals i internacionals, han intervingut parets i murs en nombrosos espais de la localitat. Graffitea Xest arriba així a la seva quarta edició com un festival consolidat i reconegut, a nivell local i dins i fora d’Espanya.

Des del pròxim 1 d’abril fins al dia 7 seran sis els artistes participants que executaran les seves obres a Xest, al costat dels artistes de Wall Arttitude qui, com cada any, faran murals temàtics en diferents punts de la localitat. Com en cada edició, l’organització realitzarà una ruta que passarà per totes intervencions, en la qual un especialista de Wall Arttitude explicarà cada peça. Serà el diumenge 7 d’abril a la tarda.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*