Turisme Comunitat Valenciana instal·larà figures de dinosaures a escala real en sis municipis per fomentar el turisme paleontològic

S'ubicaran en destinacions que compten amb jaciments, en concret a Cinctorres, Morella, Bejís, Alpuente, Millars i Agost.
e ubicarán en destinos que cuenten con yacimientos, en concreto en Cinctorres, Morella, Bejís, Alpuente, Millares y Agost.
Se ubicarán en destinos que cuenten con yacimientos, en concreto en Cinctorres, Morella, Bejís, Alpuente, Millares y Agost.

Turisme Comunitat Valenciana instal·larà sis rèpliques de dinosaures a mida real i altres elements de tanca i senyalització interpretativa en sis municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de jaciments paleontològics.

En concret, s’ubicaran a les poblacions de la Comunitat Valenciana amb major riquesa de restes paleontològiques i l’objectiu serà reforçar més si és possible, els escenaris i propiciar les escapades de turisme paleontològic.

Les rèpliques, la grandària del oscil·larà entre els 3 i 8 metres, s’instal·laran al Jaciment Anna de Cinctorres (Castelló), en el Jaciment Vallivana de Morella (Castelló), en els Jaciments de la Badina de Bejís (Castelló); en el Jaciment de Corcolilla d’Alpuente (València), en el Jaciment Tambuc de Millars (València) i en el Jaciment Límit K / T a Agost (Alacant).

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha assenyalat que “l’objectiu és reforçar l’atractiu d’aquests jaciments per augmentar les visites”. “Volem incorporar el turisme paleontològic entre els productes turístics que caracteritzen l’oferta turística de la Comunitat Valenciana, com un producte més que contribueixi al desenvolupament econòmic i social de l’interior valencià”, ha apuntat.

En aquesta línia, ha recordat que en un recent estudi, impulsat per Turisme per a la configuració d’un producte turístic basat en el patrimoni paleontològic de la Comunitat Valenciana, s’han identificat un total de 36 recursos (jaciments, museus i col·leccions museogràfiques) relacionats amb el patrimoni paleontològic i amb potencialitat per incorporar a l’oferta turística, i incorpora un seguit d’accions motor per posar en marxa el producte, entre les que es troba aquesta iniciativa.

Així, el passat mes d’abril Turisme Comunitat Valenciana va signar el contracte amb una empresa especialitzada en desenvolupaments museístics i paleontològics, per un import d’adjudicació de 183.506,13 € (IVA inclòs) i s’estima que les reproduccions estaran instal·lades a les ubicacions previstes de cada municipi en el quart trimestre de 2018.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*