Un total de 31 municipis de la Comunitat Valenciana podran renovar el seu enllumenat públic gràcies a Ivace Energia

Post també disponible en: Castellano

Una fórmula combinada de préstecs i subvenció permetrà a aquestes localitats implantar tecnologies d’alta eficiència energètica 

La mesura permetrà un estalvi econòmic anual mitjà de 16.000 euros, atés que es deixaran de consumir 3,5 milions de quilovats/hora a l’any

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per mitjà d’Ivace Energia, impulsarà la renovació de l’enllumenat en 31 municipis de la Comunitat Valenciana per un altre d’alta eficiència energètica que es traduïsca en una reducció de la factura energètica. 

Aquest programa està adreçat als ajuntaments de fins a 20.000 habitants, ja que, segons el que ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, “els municipis xicotets, sobretot els que se situen en zones rurals, no disposen ni dels mitjans tècnics necessaris ni de prou pressupost per a dur a terme aquesta mena de projectes”. 

Entre les mesures d’estalvi i eficiència energètica que se sufraguen destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia LED -de més eficiència energètica-, la implantació de reguladors de flux lumínic i de les engegades i desconnexions dels punts de llum o la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l’hora solar, per a reduir el consum. 

Així doncs, per a renovar l’enllumenat en aquests municipis, Ivace Energia destinarà un total de tres milions d’euros per mitjà d’una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, de manera que es protegeix el 100 % del cost dels projectes d’aquests municipis. 

La renovació de l’enllumenat permetrà un estalvi total anual de 3,5 milions de quilovats/hora a l’any, la qual cosa es traduirà en un any econòmic generalment de 16.500 euros a l’any en cada municipi. Així mateix, gràcies a la reducció dels consums energètics, es deixaran d’emetre a l’atmosfera un total de 1.160 tones de CO2. 

Distribució per províncies

A la província d’Alacant, Ivace Energia protegirà la renovació d’enllumenat públic en els municipis d’Agost, Catral, Cox, Dolores, Vall de Gallinera, el Pinós i San Miguel de Salinas. Les actuacions previstes en aquestes localitats permetran una reducció de les seues emissions de CO2 de 336 tones anuals i suposarà un estalvi econòmic de més de 148.700 euros a l’any. 

En el conjunt d’aquests municipis es preveu la substitució de 2.000 lluminàries per altres de baix consum energètic, la qual cosa permetrà un estalvi energètic d’1.017.000 quilovats/hora a l’any. 

A València, Ivace Energia donarà suport als projectes presentats pels ajuntaments d’Alberic, Benifairó de la Valldigna, Catadau, l’Alcúdia, Museros, Sant Joanet, Senyera, Sumacàrcer, Casinos, Cheste, Estivella, Foios, la Pobla de Farnals, Rafelguaraf, Utiel i Yátova. 

En total, es preveu la substitució de més de 4.600 lluminàries, gràcies a la qual cosa es deixaran d’emetre 652 tones de CO2 a l’any, atés que es redueix el consum en dos milions de quilovats/hora anuals. Aquesta disminució significarà una reducció de la factura energètica de 288.000 euros. 

Finalment, Ivace Energia sufragarà el canvi de l’enllumenat dels municipis castellonencs de Càlig, Traiguera, les Alqueries, Gaibiel, Geldo, San Rafael del Río, Sot de Ferrer i Viver. 

Les 1.200 lluminàries que es preveuen renovar permetran reduir l’electricitat consumida en 520.000 quilovats/hora a l’any aproximadament, i, per consegüent, s’aconseguirà un estalvi econòmic de 75.645 euros, i també una disminució de les emissions de CO2 de 171 tones a l’any. 

L’enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i segons les estimacions d’Ivace Energia, la renovació de l’enllumenat públic en un municipi xicotet per un d’eficient amb lluminàries LED reduiria un 70 % el consum energètic d’enllumenat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*